NEC JE U FENOMENALNOJ FORMI: Volendam ima najgoru odbranu u ligi

O. M. 01. 03. 2024. u 12:14

U prvom meču 24. kola holandske Eredivizije Volendam dočekuje NEC Nijmegen.

Foto Profimedia

Volendam je posle 23 odigrana kola poslednjeplasirani tim holandske lige sa osam bodova manje od Ekselziora, koji je prvi tim "iznad crte" i već sada se možereći da su glavni kandidat za ispadanje.

Sa 57 primljenih golova odbrana Volendama ubedljivo je najslabija u ligi. 

Volendam je bez trijumfa u novoj godini, a u sedam ligaških utakmica u 2024. zabeležio je pet poraza  uz remije sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak, Heraklesom i Viteseom.

NEC trenutno sedi na visokom sedmom mestu, bod ispred Utrehta i samo jedan bod iza šestoplasiranog Go ahed iglsa.

Dobri rezultati gostiju u prethodnom periodu drastično su uticali na poziciju Nijmegena, te su od ekipe iz donje polovine tabele postali tim koji ima realne šanse da se naredne godine izbori za plasman u Evropu kroz plej-of.

Ako zanemarimo neuspeh protiv RKC Valvijka, gde su iznenađujuće poraženi sa 2:0, moglo bi se reći da je NEC iza sebe imao fantastična dva meseca, s obzirom da je u prethodnih deset ligaških utakmica ostvario šest pobeda, tri remija i samo jedan, već pomenuti poraz .

Ako se tome doda da su dva od ova tri remija ostvarena protiv Ajaksa i Fejenorda, jasno je da je NEC u fenomenalnoj formi i da će dati sve od sebe da tako ostane i posle duela sa Volendamom.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Pogledajte više