DORTMUND DOČEKUJE REDOVNU MUŠTERIJU: ''Žuti zid'' nosi ''milionere'' ka novoj pobedi

V.M.

25. 02. 2024. u 10:55

U 23. kolu nemačkke Bundeslige, Borusija iz Dortmunda će ugostiti Hofenhajm (17:30).

Foto Profimedia

Borusija se nalazi u dobrom ritmu jer je neporažena na posledinjh deset mečeva, mada je na tim utakmicama upisala samo četiri pobede, tako da se preptlatila na remije kojih je odigrala čak šest.

Nastupi u Bundesligi joj nisu na zavidnom nivou, ali i dalje su četvrti na tabeli i u završnici prvenstva će pokušati da se održe u vrhu tabele i plasiraju u Ligu šampiona.

Što se tiče najjačeg evrospkog takmičenja, tu pružaju znatno bolje partije. Protutnjali su kroz ''grupu smrti'' i u prvoj utakmici osmine finala su remizirali sa PSV-om (1:1), tako da će pred svojim navijačima imati odličnu priliku da zauzmu mesto u četvrtfinalu.

Danas će im rival biti ''redovna mušterija'', ekipa Hofenhajma koju su savladali na poslednjih šest međusobnih duela, ukljujući trijumfe u prvenstvu i kupu ove sezone (3:1, 1:0).

Na ruku im ide i slaba forma gostiju koji ne znaju za pobedu više od dva meseca i na poslednjih osam ligaških utakmica osvojili su samo četiri boda.

Realno gledano izgubili su šanse da se bore za Evropu, dok je razlika između njih i ekipa iz zone ispadanja prevelika, tako da ih očekuje mirna završnica sezone.

Zdravstvena situacija je takođe bolja u redovima domaćina koji će biti bez Alea, Kobela i Bambe, dok će kod gostiju meč propustiti Beriša, Gajger, Džon, Nsoki, Promel, Skov, Bišof i Akpoguma.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više