HAJDUK ISPUSTIO PRVO MESTO: Danas ima priliku da ga vrati na teškom gostovanju

V.M.

03. 02. 2024. u 09:45 >> 09:55

''BILI'' će pokušati brzo da zaborave razočaravajuć poraz od Rijeke i upišu vredna tri boda na gostovanju Osijeku od 17:30.

Foto Profimedia

Gotovo od samog starta prvenstva Hajduk je držao prvo mesto na tabeli, ali sada je on taj koji juri jer ga je u prošlom kolu savladala Rijeka na ''Poljudu'' i popela se na vrh tabele.

Doduše, izjednačeni su po broju osvojenih bodova (po 41), ali su Marko Pjaca i družina prvi zbog boljeg skora u međusobnim duelima.

Danas bi debi za klub trebao da ima Josip Brekalo koji je bio nadomak transfera u Dinamo, ali se odlučio za Hajduk i trebao bi da predstavlja veliko pojačanje ''bilima'' u borbi za titulu.

Ono što očigledno predstavlja problem je odlazak trener Ivana Leka u Belgiju, ekipa ne igra na istom nivou od kada je Miroslav Karoglan preuzeo kormilo i na 12 mečeva je upisala šest pobeda uz tri poraza i isto toliko remija.

Sa druge strane, Osijek u dobrom ritmu dočekuje derbi 21. kola je jer neporažen na poslednja četiri ligaška duela.

Prvo je igrao nerešeno sa Rijekom i Varaždinom, a nakon toga je savladao Slaven Belupo, odnosno Rudeš.

Ono što je glavna karakterstika domaćina je veoma otvoren fudbal koji forsira menadžer Zoran Zekić, a o tome najbolji svedoči njihova gol-razlika (39:28).

Današnji rivali se već ukrštali koplja dva puta ove sezone i oba tima su upisala po pobedu, a zanimljivo je da su to radili na gostujućim terenima.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više