ŽIVKOVIĆ SE VRAĆA: PAOK ide na "lagano" gostovanje na kome se šampion zagrcnuo nedavno

O. M. 21. 12. 2023. u 12:30

PAOK gostuje Kifisiasu u 15. kolu grčke Superlige. Utakmica se igra na stadionu "Mihalis Kritikopulos" u predgrađu Atine Kesarjaniju.

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Crno-beli su u neverovatnoj formi sa sedam vezanih pobeda i devet utakmica bez poraza otkada su krajem oktobra izgubili na gostovanju šampionu AEK-u. Sa 32 boda su drugi iza Panatinaikosa koji je samo zahvaljujući furioznom startu sezone i dalje lider, ali ako se ovakva forma "dvoglavih orlova" nastavi, nema sumnje da će uskoro doći do smene na čelu tabele.

Osim toga, PAOK se prošetao i grupom u Ligi konferencija, u konkurenciji Ajntrahta, Aberdina i Helsinkija i obezbedio evropsko proleće pa sada na miru može da se posveti domaćim obavezama.

Kifisias je pre pet dana pobedio "fenjeraša" Janinu čime je prekinuo niz od četiri poraza i osam utakmica bez pobede, ali i dalje je u očajnoj poziciji, sa samo 11 bodova, tri više od Janine i jednim više od Panetolikosa.

Bez obzira na formu ekipa, PAOK ne bi smeo da se opusti pred ovo gostovanje jer Kifisias je ne tako davno, pre nešto više od mesec i po dana, na ovom stadionu iznenadio aktuelnog šampiona AEK, odigravši 1:1. Naravno, žuto-crni su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, ali su se mučili u završnici napada. Poveli su autoglom, a to im se sve na kraju osvetilo jer su primili gol u završnici utakmice.

DA ne bude opuštanja u redovima PAOK-a pobrinuće se i srpski reprezentativac Andrija Živković koji se vraća u tim posle četiri utakmice pauze. 

On je poslednji put igrao protiv Ajntrahta kada je golom u 73. minutu doneo pobedu PAOK-u.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Pogledajte više