ROMA SE BORI ZA PRVO MESTO: ''Vučici'' neće biti lako protiv razigranih Švajcaraca

V.M.

30. 11. 2023. u 09:12 >> 09:12

U okviru petog kola grupe ''G'' Lige Evrope, Servet će ugostiti Romu (21.00).

Foto Profimedia

''Vučica'' je imala impresivan početak takmičenje ostvarivši tri vezane pobede, ali tom nizu je došao kraj jer je u prošlom kolu poražena od Slavije u Pragu (0:2). To je bilo jedno od lošijih izdanje Rome ove sezone, a Žoze Morinjo je bio vidno nezadovoljan nakom meča i ozbiljno je kritikovao svoje igrače.

Tim porazom gosti su pali na drugo mesto grupe ''G'' jer imaju lošiju gol-razliku od vodeće Slavije i ova dva tima će voditi veliku bitku za prvu poziciju koja garantuje dikretan plasman u osminu finala.

Po povratku sa reprezentativne pauze Rimljani su upisali tri boda protiv Udinezea (3:1), a do pobede ih je nosio sjajni Dibala koji je upisao po gol i asistenciju.

Roma polako nadoknađuje veoma loš start u Seriji A i trenutno zauzima peto mesto na tabeli sa tri boda zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli.

Sa druge strane, švajcarski predstavnik vodi borbu za treće mesto koje garantuje igranje u Ligi konferencija na proleće. Servet je treći u grupi sa četiri osvojena boda, što je tri više od poslednjeplasiranog Šerifa.

Upravo je protiv Moldavaca osvojio jedine bodove jer ih je savladao u Ženevi (2:1), dok su u Tiraspolju podelili plen (1:1).

Generalno gledano domaćin se nalazi u fanatastičnoj formi, ne zna za poraz na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a za vreme tog impresivnog niza je ostvario čak osam pobeda i odigrao samo jedan nerešen meč.

Na prvom duelu večerašnjih rivala Roma je slavila sa 4:0, a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj, doduše ne toliko uverljivo kao na ''Olimpiku''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Pogledajte više