ROMANTIKA FA KUPA: Osmoligaš izborio revanš protiv slavnih komšija

O. M. 15. 11. 2023. u 10:21

NIJE retkost da najstarije fudbalsko takmičenje na svetu, engleski FA kup donese zanimljive duele, naročito u prvim rundama. Ove godine, voljom žreba, na startu su se sastale dve ekipe iz Jugoistočnog Londona.

Profimedia

Osmoligaš Kro Vali, član Jugoistočne divizije Istmijan lige, izborio je remi sa Čarlton atletikom, ne tako davno članom Premijer lige Engleske. Bilo je 1:1 na Valiju, poveli su domaći golom Frejzera u devetom minutu, a poravnanje je gostima doneo igrač "latiksa" Lukas Nes koji je zatresao svoju mrežu u 48. minutu.

Mlinari iz Krej valija osnovani su 1919. godine i igraju na Badžers sport graundu kapaciteta samo 1.000 gledalaca. U Istmijan ligi igraju od 2020. godine kada su izborili plasman iz Sautern kaunti lige. Ovo im je prvo učešće u regularnom delu FA Kupa, a za tri dana ih očekuje i drugo kolo FA trofeja, u kome takođe nikada do sada nisu učestvovali. "Njihov" je FA Vejz, u kome su 2019. godine stigli do finala.

U Jugoistočnoj diviziji Istmijan lige trenutno su deveti sa 14 bodova, ali odigrali su samo šest utakmica, zbog obaveza u kupovima. Nemaju poraz, zabeležili su četiri pobede i dva remija, što uz sedam pobeda i četiri remija u FA kupu i FA trofeju daje impozantan bilans od 11 pobeda, šest nerešenih utakmica, bez poraza u svim takmičenjima.

Mlinari su postigli 49 golova i primili 13 od početka sezone.

Čarlton nije imao početak sezone kakav su očekivali. Oni su 11. u Ligi 1 posle 16 utakmica sa 22 boda. Zbog loših rezultata na početku sezone već 27. avgusta su smenili menadžera Dina Holdena i postavili Majkla Epltona koji je doneo mali pomak unapred.

Čarlton je neporažen u tri utakmice, ali je dve uzastopno remizirao. U 12 utakmica od dolaska Majkla Epltona, imaju pet pobeda, pet remija i dva poraza. Devet od tih 12 utakmica je došlo oba tima daju gol, a osam puta je palo tri ili više golova.

Od početka sezone, Čarlton je u gostima ostvario samo jednu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&4+ (kvota 2,05)

Pogledajte više