OBRAČUN EKIPA KOJE SU OSIGURALE PLASMAN NA EURO: ''Galski petlovi'' idu u Nemačku sa epitetom glavnog favorita

V.M.

17. 10. 2023. u 11:15

VEČERAS ćemo na stadionu ''Pjer-Maroj'' gledati prijateljski meč između Francuske i Škotske (21.00).

FOTO: Tanjug/AP

Ova međunardona pauza je bila jako uspešna za Francusku i za Škotsku, koje su već rezervisale svoja mesta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj idućeg leta.

''Galski petlovi'' su to uradili šestom pobedom u kvalifikacionom ciklusu kada su nošeni Kilijanom Mbapeom savladali Holandiju u Amsterdamu, dok je trijumf Španije nad Norveškom osigurao mesto Škotima na Euru.

Izabranici Didijea Dešampa su prikazali sjajan fudbal u ovim kvalifikacijama, kao i na Svetskom prvenstvu gde su bez par bitnih igrača dogurali do finala i sigurno je da će u Nemačkoj sloviti za glavnog favorita predvođeni najboljim fudbalerom sveta Kilijanom Mbapeom.

Što se tiče Škota, oni su iznenađujuće već zauzeli mesto na Evropskom prvenstvu. Niko nije očekivao to od njih jer su bili u grupi sa Španijom i Norveškom, ali su pokazali sjajan fudbal i trenutno su drugi u grupi ''A'' sa 15 osvojenih bodova.

Izabranici Stiva Klarka su na poslednja dva meča doživeli poraze od Engleske i Španije, što je značilo da su po prvi put od 2021. godine izgubili dva vezana meča i večeras će biti orni da prekinu taj niz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,45)

Pogledajte više