HRVATSKA OD GOTOVOG NAPRAVILA VERESIJU: Novi kiks je može koštati plasmana na Evropsko prvenstvo!

V.M.

15. 10. 2023. u 09:54 >> 09:54

U utakmici koja može dosta toga odlučiti oko toga ko će u Nemačku idućeg leta, Vels će dočekati Hrvatsku (20:45).

Foto AP

Domaćini su trenutno četvrti na tabeli grupe ''D'', ali zaostaju samo tri boda za gostima koji su pre par dana prvim porazom na svom terenu u istoriji kvalifikacija za Euro pali na drugo mesto i svoj put u Nemačku stavili pod znak pitanja.

Vels i Hrvatska imaju po jednu odigranu utakmicu manje od ostalih nacija u grupi ''D'', a taj meč će biti ovaj večerašnji pred prepunim stadionom u Kardifu.

Nakon što je gost u četvrtak izgubio na svom terenu od Turske, ''Zmajevi'' bi i dalje mogli da se ušunjaju na neko od prva dva mesta, ali će im verovatno biti potrebno da pored ovog meča slave i na preostala dva protiv Jermenije i Turske kako bi se automatski plasirali na Euro.

Ako mu to ne pođe za rukom, Vels bi mogao da se nađe u Nemačkoj sledećeg leta preko plej-ofa koji se igra u martu, kao što je bio slučaj sa svetskim prvenstvom kada su u plej-ofu bili bolji od Ukrajine (1:0).

Domaćini su preko nedelje rutinski savladali Gibraltar u priajteljskom meču sa 4:0, a menadžer Pejdž će se i dalje nadati da njegov tim može da odbaci uspomene na junski poraz kod kuće od Jermenije i da izvuče poraz protiv osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu.

Lideri grupe ''D'' su se sukobili u Osijeku u četvrtak uveče, pri čemu su obe ekipe imale po 10 bodova, međutim, Hrvatska je odigrala meč manje i imala psihološku prednost od pobede u Turskoj nekoliko meseci ranije.

Hrvatska nije poražena kod kuće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pre nego što je Turska došla u grad pod vođstvom novog selektora Vinćenca Montele, ali nakon što je Baris Alper Jilmaz maksimalno iskoristio grešku Dominika Livakovića u 30. minutu, domaćini nisu mogli da se oporave.

Nakon nekoliko dobrih šansi i poništenja penala putem VAR pregleda, kockasti su poraženi, tako da ako žele da izbegnu potrebu za nekoliko bodova iz novembarskih utakmica protiv Letonije i Jermenije, pobeda u Velsu je imperativ.

Iako ne osiguraju mesto na Euro preko kvalifikacija, zbog svojih sjajnih igara u Ligi nacija gde su dogurali do finala, imaće mesto u plej-ofu.

Ovi timovi su igrali na startu kvalifikacija i tada je viđena podela bodova na ''Poljudu'', 1:1.

Domaćini će biti bez Džonsona i Remzija, dok će kod gosta izostati Perišić, Kramarić i Ivanušec.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Pogledajte više