DERBI ZAČELJA: Ko će držati fenjer posle večerašnjeg duela?

V.M.

06. 10. 2023. u 09:35

U prvoj utakmici osmog kola holandske Eredivzije Volendam će dočekati Utreht (20.00).

Foto: Profimedia

Večeras ćemo gledati obračun dve poslednjeplasirne ekipe na tabeli Eredivizije. 

Volendam je jedini klub u ligi koji još nije ostvario nijednu pobedu ove sezone, ali je u poslednjih par utakmica pokazao blago poboljšanje u igri.

Četa Matijasa Kolera osvojila je prvi bod u kampanji na domaćem meču protiv Heraklesa, dok je tokom gostovanja lideru PSV-u ekipa Volendama izgledala solidno na terenu uprkos porazu od 1:3.

O tome koliko se domaćin muči na startu sezone govori da mladi golman Mio Bakhaus ima najviše odbranjenih udaraca (5,7), ali i najviše primljenih golova u proseku (2,7).

Utreht je sredinom septembra promenio trenera, na klupu je zaseo Ron Jans od kojeg se očekivalo da probudi ekipu što je on i uradio na svom debiju kada su njegovi izabranici savladali Herakles.

Ipak, gosti su nakon tog trijumfa doživeli vezane poraze od NEC-a i Almerea, a vredi napomenuti da na tim utakmicama nisu postigli nijedan gol.

Dobra vest za današnje rivale je to što pobedom mogu pobeći iz zone ispadanja, Volendam može do mesta koje vodi u plej-aut, dok bi Utreht trijumfom uplivao u sigurnu luku.

Iako ovi timovi nisu baš napadački potentni, odbrane im izgledaju katastrofalno, zbog toga očekujemo veliki broj šansi i verujemo da će nekoliko udaraca pronaći put do mreže.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,87)

Pogledajte više