ČARAPANI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: TSC se nije obrukao u Londonu

V.D.

26. 09. 2023. u 12:14

"TSC Arena" će večeras biti domaćin meča devetog kola Mocart bet Superlige Srbije

EPA

Nakon odigranih osam kola retko ko je mogao da očekuje ovakvo stanje na tabeli. Šampion Crvena zvezda je već upisala dva poraza protiv gradskih rivala Čukaričkog i Voždovca dok su TSC i Partizan jedine ekipe bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva.

Zbog bolje gol-razlike ekipa iz Bačke Topole je lider na tabeli i nakon uvodnog remija sa Partizanom izabranici Žarka Lazetića su upisali šest pobeda. Prvi put u istoriju su imali priliku da igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde su ubedljivo poraženi od Brage ukupnim rezultatom 7:1 pa su takmičenje nastavili u grupnoj fazi Lige Evrope.

TSC je dobio baš tešku grupu gde će rivali biti Olimpijakos, Frajburg i Vest Hem. Upravo sa "čekićarima" su prošlog četvrtka odigrali meč prvog kola. Naš predstavnik u Ligi Evrope se nije obrukao, imao je svoje šanse, a čak je i poveo sa 0:1 golom Petra Stanića u 48. minutu meča, ali je prošlogodišnji osvajač Lige konferencija golovima letošnjeg pojačanja iz Ajaksa, Kuduza u 66. i 70. minutu stigao do preokreta, da bi konačan rezultat postavio Souček u 80. minutu.

Napredak je za razliku od svog rivala imao jako slab start prvenstva. U prva četiri kola uspeli su da upišu samo jedan bod, ali je došlo do buđenja u petom i šestom kolu kada su u mečevima protiv Spartaka u Subotici i Voždovca u Kruševcu upisali dve pobede da bi u prethodnom kolu klub iz Kruševca bio poražen na gostovanju Novom Pazaru, a glavni krivac za to je bio povratnik u srpski fudbal Adem Ljajić koji je evrogolom postavio konačan rezultat od 2:1.

Ekipa iz Bačke Topole je kvalitetnija i verujemo da će to dokazati večeras pred svojom publikom, dok Napretku ostaje da bodove traži protiv rivala iz donjeg dela tabele. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,75)

Pogledajte više