ČITAOCI PREDLAŽU - IRFAN BAŠOVIĆ: Bogataši podigli Oldam

Novosti online 23. 09. 2023. u 12:10

Podgoričanin se svojim predlozima dokazao da je dobro upućen u fudbalska dešavanja u nižim ligama Engleske

Ilustracija

Subota:

16.00 GRIMZBI - KROULI 1 (kvota 1.90)

Grimzbi je prošle sezone u FA kupu bio pravi hit i ušao je u istoriju tog takmičenja kao prva ekipa koja je pobedila pet timova iz višeg ranga takmičenja od njihovog. Verujem da ovaj tim može da se bori za plej-of, ako je ove sezone liga jako kvalitetna. Vlasnici kriptovaluta Preston Džonson i Eben Smit vode klub Kroulija. Izdvojili su mala sredstva za pojačanja, uglavnom su to igrači iz nižih liga koji nisu na ovom nivou.

16.00 NjUPORT - BREDFORD 2 (kvota 3.20)

Njuport se prošle sezone borio za opstanak i u letnjem prelaznom roku je ostao bez dva najbolja igrača. Prijavili su minus od 1.2 miliona funti i imaju jedan od najnižih budžeta u ligi. Bredford je uspeo da zadrži trenera Marka Hjuza, najboljeg stručnjaka po oceni navijača u poslednjih 10 godina i defanzivnu liniju od prošle sezone, koja je primila najmanje golova u ligi, ne računajući klubove koji su izborili promociju. U napadu je zadržan najbolji strelac lige od prošle sezone Endi Kuk, a na sredini terena je doveden Aleks Patison, jedan od najboljih veznih igrača u ovoj ligi. Loši rezultati Bredforda na početku sezone desili su se što ovi igrači nisu mogli da igraju zbog povrede. Kuk bi u meču protiv Njuporta trebalo da se vrati na teren.

16.00 OLDAM - OKSFORD S. 1 (kvota 1.80)

Oldam je promenio trenera nakon loših rezultata na početku sezone. Klub su preuzeli bogati vlasnici i u tim doveli napadača Norvuda, koji je prošle sezone bio standardni igrač Barnslija. U odbrani je stigao Šon Hobson najbolji defanzivac lige od prošle sezone. Nakon promene trenera očekujem da Oldam krene uzlaznom putanjom.

Pogledajte više