"BOGINJA PROVINCIJE" NIEJ IMALA SREĆE PROTIV NOVAJLIJE: Monca plaća ceh zbog poraza od Frozinonea?

O. M. 02. 09. 2023. u 11:53

ATALANTA dočekuje Moncu u trećem kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Atleti azuri" u Bergamu od 20 časova i 45 minuta.

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta je prošlu sezonu u Seriji A završila na petom mestu sa 64 osvojena boda, samo šest manje od pozicije koja je donela ulazak u Ligu šampiona, a morali su da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope.

Tim Đan Pjera Gasperinija bio je posebno dominantan u jednom aspektu, u italijanskom šampionatu je prosečno postigao najveći broj golova po meču, čak tri gola po utakmici.

Kada je u pitanju nova sezona, sa po jednim trijumfom i porazom u gostima u prva dva kola, tim iz Bergama je ostvario polovičan učinak. U prvom kolu su pobedili Sasuolo sa 2:0, dok su u drugom meču, iako su bili bolji protivnik, poraženi sa 2:1 od novog člana Serije A, Frozinonea.

Subotnja utakmica protiv Monce biće njihov prvi susret pred njihovim navijačima u novoj sezoni.

Monca je pre samo nekoliko sezona igrala u Seriji D. Klub je doživeo procvat kada je sada pokojni Silvio Berluskoni preuzeo vlasništvo. Monca je prošle sezone debitovala u društvu najboljih italijanskih timova i odmah ostvarila respektabilne rezultate, završivši na 11. mestu na tabeli sa 52 boda. To ih je pozicioniralo mnogo bliže evropskim kvalifikacionim mestima nego zoni ispadanja. Međutim, nova sezona nije počela baš najbolje. Prvo su eliminisani od Ređane u Kupu Italije sa 2:1, nakon čega su pretrpeli još jedan poraz protiv Intera na Meaci u prvom kolu Serije A (2:0). Jedina svetla tačka bio je duel sa Empolijem prošle subote kada su na svom Brianteu pobedili sa 2:0 golovima dvostrukog strelca Andree Kolpanija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,93)

Pogledajte više