ČELSI KONAČNO UPISAO POBEDU: ''Plavci'' bi do nova tri boda pred svojim navijačima

V.M.

02. 09. 2023. u 09:30

U četvrtom kolu Premijer lige gledaćemo duel dvostrukih prvaka Evrope, Čelsija i Notingem foresta (16:00).

Foto Profimedia

Maurisio Poketino je iz trećeg pokušaja uspeo da ostvari prvu pobedu na klupi Čelsija kada je njegova četa savladala novajliju Luton na ''Stamfor bridžu'' sa 3:0. Na tom susretu najviše se isatakao Rahim Starling sa dva gola, a svoj prvi pogodak u dresu novog kluba postigao je Nikolas Džekson.

Pre tog trijumfa, domaćin je remizirao sa Liverpulom i doživeo poraz od Vest Hema, pa se nakon tri odigrana kola nalazi na desetom mestu tabele Premijer lige.

Čelsi je dosta mlada ekipa, a Maurusio Poketino je poznat kao trener koji zna da razvija i pravi odlične igrače što je pokazao u Sautemptonu i Totenhemu, i biće veoma zanimljivo ispratiti šta će Argentinac uraditi sa velikanom iz Londona ove sezone.

Što se tiče Notingema, on je u uvodna tri kola ostvario pobedu i doživeo dva poraza.

Izgubio je od velikana Arsenala i Mančestera što se i dalo očekivati, a između tih mečeva savladao je Šefild junajted i biće mu bitno da nastavi da dobija takve mečeve kako bi ponovo obezbedio igranje u Premijer ligi.

Dvostruki prvak Evrope je bio veoma aktivan u poslednjem danu prelaznog roka. ''Šumare'' je napustio Brenan Džonson koji je pojačao Totenhem u transferu vrednom 47 miliona evra, a taj novac potrošen je na dovođene Ibrahima Sangarea, Murilja, Kaluma Hadsona Odoija, Odiseasa Vlahodimosa, Nuna Tavareša, Divoka Origija i Omobamidelea.

Kao i prošle sezone, Forest je doveo veliki broj igrača preko leta, čak 14, a cilj će mu ponovo biti opstanak u najjačoj ligi sveta, a možda četa Stiva Kupera uspe i nešto više da uradi.

Današnji rivali su prošle sezone dva puta delili bodove (2:2, 1:1), a mi verujemo da će Čelsi danas doći do nova tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,65)

Pogledajte više