"PLAVCI" NEMAJU VIŠE VREMENA: "Šeširdžije" uživaju u premijerligaškom životu

O. M. 25. 08. 2023. u 14:19 >> 14:19

ČELSI dočekuje Luton taun u prvoj utakmici trećeg kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na Stamford bridžu od 21 čas po srednjoevropskom vremenu.

Foto Profimedia

"Plavci" nisu dobro počeli novu sezonu, pošto posle dva kola još nemaju pobedu. U prvom kolu izborili su bod na svom stadionu protiv Liverpula koji je prvi stigao do vođstva. Strelci su bili Luis Dijaz u 18. minutu za goste i Aksel Disasi u 37. za domaće.

Prošlog vikenda Čelsi je gostovao Vest hemu i uspeo da izgubi iako je gotovo pola sata imao igrača više. Uz to, plavci nisu realizovali ni jedanaesterac pri rezultatu 1:1.

Očigledno je da Maurisiju Poketinu treba više vremena da stvori pobedničku atmosferu. Čelsi ima mnogo problema i van terena, osim što tim još nije kompletiran. Potreban im je napadač, a dosta igrača je i povređeno. Poslednji u nizu je Karni Čukvuemeka, strelac jedinog gola u porazu od Vest hema. 

Olakšavajuća okolnost je što Čelsi u narednih mesec i po dana, do kraja oktobra, ima šest lakših protivnika i možda jednu potencijalnu minu u vidu Aston vile. Ali i protiv ekipe iz Birmingema, koja je sezonu otvorila mnogo slabije nego što je prethodnu završila, kao i protiv Lutona, Vimbldona, Notingem foresta, Bornmuta, Fulama i Barnlija može i mora Poketino da ide na sve pobede.

Luton je i pre početka prvenstva na papiru bio glavni kandidat za povratak u Čempionšip, što su "šeširdžije" na neki način i potvrdile porazom od 4:1 u prvom kolu od Brajtona. Utakmicu drugog kola protiv Barnlija nisu odigrali jer njihov stadion još ne ispunjava uslove za organizaciju mečeva Premijer lige, ali ne uzbuđuje se mnogo niko u klubu i oko njega. Svi oni uživaju u društvu najboljih i neće se čini se mnogo potresti ni ako već posle jedne sezone izgube status. Luton je pre manje od decenije bio u petom razredu engleskog fudbala, poluamaterskoj Nacionalnoj ligi, tada poznatoj po imenu Konferencija.

Čelsi i Luton u ovom veku nisu igrali ligaške utakmice, a prethodne dve godine sastajali su se u FA Kupu. "Plavci" su oba puta izlazili kao pobednici, prošle godine u osmini finala bilo je 3:2 na Kenilvortu iako je Luton dva puta vodio, a godinu ranije na Stamford bridžu u šesnaestini finala bilo je 3:1. 

Poslednji susret u najvišem rangu takmičenja, tadašnjoj Prvoj diviziji, imali su u sezoni 1991/92, poslednjoj pre osnivanja Premijer lige. Luton je pobedio na svom terenu sa 2:0, a Čelsi na svom sa 4:1. Luton je u poslednjem kolu izgubio od Nots kauntija kome bodovi nisu bili potrebni i tako ispao, propustivši priliku da bude jedan od osnivača premijer lige. Ko zna kako bi tekla istorija ovog kluba da su tada ostali u najvišem rangu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,75) 

Pogledajte više