SRBIN PRUŽA SJAJNE PARTIJE: Nastavlja se pohod na Ligu šampiona

V.D.

18. 07. 2023. u 13:17 >> 13:17

VEČERAS od 19 časova na stadionu "Lilekula" u Talinu igraće se revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Flore i Rakova.

Foto: Profimedia

Pre sedam dana ove dve ekipe su odigrale prvi meč i na krcatom "Miejski stadionu" domaćin je uspeo da minimalnim rezultatom savlada šampiona Estonije. Poljaci su dominirali tokom svih 90 minuta i stvarali šanse ali se nisu proslavili u samoj završnici napada. Imala je i Flora svoje prilike, ako ne i bolje od Rakova, ali je najbolji golman prošle sezone u Poljskoj Vladan Kovačević sa nekoliko sjajnih odbrana sačuvao prednost svog tima pred večerašnji revanš.

Za usluge ovog fantastičnog golmana čija je procenjena tržišna vrednost po podacima sajta transfermarkt.com osam miliona evra zainteresovano je nekoliko poznatih evropskih klubova među kojima se ističe Bajer Leverkuzen. Nemački mediji su pisali kako su "farmaceuti" spremili sedam miliona evra za transfer, ali za sada još nije realizovan. 

Rakov je ekipa koja je nakon dva druga mesta i dva osvojena Kupa Poljske u sezonama 2020/2021. i 2021/2022. uspela da u dominantnom stilu osvoji prvu šampionsku titulu u istoriji prošle sezone.

Za vikend su popularni "medaljoni" odigrali i meč Superkupa Poljske gde su u borbi za prvi ovosezonski trofej poraženi od Legije nakon penala. 

Flora koja je najtrofejnija ekipa u Estoniji je samo jednom u istoriji uspela da zaigra u grupnoj fazi evropskih takmičenja i to u sezoni 2021/2022. kada je bila rival Partizana u grupi Lige konferencija.

Momci u zeleno-belim dresovima su u dobroj formi i u prvenstvu Estonije koje uveliko traje dele prvu poziciju sa najvećim rivalom Levadijom, od koje su i doživeli jedini poraz u 20 odigranih kola, a ono što im takođe ide naruku u današnjem susretu je što za vikend nisu imali obaveze u prvenstvu već su se odmarali i imali su više vremena da spreme taktiku za ovaj izuzetno bitan meč.

Rakov je kvalitetniji protivnik ali će to morati da dokaže i na terenu. Mi očekujemo tvrd meč sa malo golova.

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,56)

Pogledajte više