''NEBESKOPLAVI'' IMAJU SEZONU IZ SNOVA: Mogu li je krunisati plasmanom u Kopa sudamerikanu?

V.M.

10. 07. 2023. u 11:30

U okviru 24. kola argentinske Lige profesional gledaćemo duel između Kolona i Belgrana.

Foto: Profimedia

Kolon igra dosta slabo ove sezone, ali ne bi trebao da ima problema sa opstankom iako se nalazi blizu zone ispadanja. Domaćin je trenutno 25. na tabeli i četiri kola pre kraja (neračunajući ovo) ima šest bodova više od Arsenala Sarandija koji je zacemenitran na dnu tabele.

Što se tiče same forme, ona nije na strani Kolona koji je doživeo dva uzastopna poraza (Rasing, River) i pokušaće da prekine taj negativni niz pred svojim navijačima.

Nakon što je prošle godine osvojio drugu ligu, Belgrano je sa odličnim igrama nastavio i ove sezone. Trenutno je deveti na tabeli i ima odličnu priliku da se plasira u Kopa sudamerikanu u prvoj sezoni nakon povratka u elitu.

''Nebeskoplavi'' igraju dosta tvrd fudbal i njihova gol-razlika nakon 23 odigrana kola iznosi 20:21. 

Nakon što je krajem juna savladao Banfild, gost je doživeo dva vezana poraza i pokušaće da se vrati na pobedničke staze.

Borba za plasman u Kopa sudamerikanu će biti velika jer devetoplasirani (poslednje mesto koje vodi u to takmičenje) Belgrano ima samo dva boda više od trinaestoplasiranog Platensea.

''Nebeskoplavi'' se nalaze u katastrofalnoj formi kada pogledamo samo gostvanja, jer su doživeli pet uzastopnih poraza izvan svog stadiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X (kvota 3,15)

Pogledajte više