HOLANĐANI MEĐU GLAVNIM FAVORITIMA: Belgija se prošetala kroz kvalifikacije

O. M. 21. 06. 2023. u 10:57

MLADE fudbalske reprezentacije Belgije i Holandije odmeriće snage na startu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine koji ove srede počinje u Gruziji i Rumuniji.

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe nalaze se u grupi sa jednim od domaćina Gruzijom i vicešampionom Evrope Portugalom.

Belgija se na Evro plasirala osvojivši prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa tri boda više od Danske koja je kasnije u baražu ispala od Hrvatske.

"Crveni đavoli" su ostvarili pobede u prvih šest kola pa su mogli sebi da dozvole luksuz i remiziraj u poslednje dve runde. Pred početak Evra su u prijateljskoj utakmici savladali Izrael sa 2:0.

Holandija je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Kvalifikacije su prošli slično kao Belgija, sa dva remija i ostalim pobedama, s tim što su oni bili ugrupi sa šest ekipa pa imaju i dve pobede više, ali i impresivnu gol-razliku od 32:3. Bolji učinak u kvalifikacijama od mladog oranja ostvarili su samo juniori Portugala sa devet pobeda i remijem uz gol-razliku 41:3 u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Prošle srede odigrali su poslednji meč protiv mlade selekcije Japana i taj meč je završen bez golova iako je selektor Ervin van de Luj iskoristio ovaj meč da razigra sve pozvane igrače.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Pogledajte više