BORBA ZA PRVO MESTO: "Pastuvi" i "plave ajkule" sigurni putnici na kontinentalni šampionat

O. M. 18. 06. 2023. u 09:45

JEDNA od zanimljivijih utakmica ovog prozora kvalifikacija za Afrički kup nacija igra se ove nedelje od 18 časova na Zelenortskim Ostrvima gde domaća ekipa dočekuje nacionalni tim Burkine Faso.

Tanjug/AP

Iako bi pobednik drugog meča ove grupe između Esvatinija (nekadašnji Svazilend) i Togoa, teoretski mogao da se umeša u borbu za drugo mesto, time i plasman na Završni turnir koji se u januaru i februaru naredne godine održava u Obali Slonovače, male su šanse da se to i u praksi desi.

Ovo naročito stoga što je Burkina Faso već obezbedila plasman pa će imati manjak motiva u današnjem meču na kome bi "plavim ajkulama" i bod doneo gotovo izvesnu vizu za Obalu Slonovače. To bi moglo da se izjalovi samo ako Togo pobedi Esvatini a onda u poslednjem kolu nanese Zelenortskim ostrvima poraz sa tri ili više razlike. 

A Togo više nije ekipa iz vrha afričkog fudbala niti ima neka zvučna imena u evropskim klubovima, osim 19-godišnjeg veziste Fejenorda Karima Dermanea i defanzivca Hetafea Đenea.

Zanimljivo je da su se Zelenortska Ostrva i Burkina Faso sastale i u prethodnoj fazi kvalifikacija a tada su "pastuvi" pobedili sa 1:0 i to je poslednji poraz "plavih ajkula" na svom terenu. Imali su doduše i rezultatski kiks protiv Esvatinija u meču koji je završen bez golova iako je protekao u totalnoj dominaciji domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Pogledajte više