TEŽAK RASPORED DO KRAJA: Sve manje vremena za Ronalda da dođe do titule

O. M. 23. 05. 2023. u 10:10

AL NASR dočekuje Al Šabab u 28. kolu prvenstva Saudijske Arabije. Derbi se igra na stadionu MRSOL u Rijadu od 20.30 časova.

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je izraziti favorit, iako ove dve ekipe deli samo jedna pozicija na tabeli. Ekipa koju predvodi Kristijano Ronaldo je druga sa 60 bodova, tri manje od lidera Al Itihada, dok je Al Šabab treći sa 53 boda.

Al Nasr je iskoristio remi Al Itihada u derbiju protiv Al Hilala u prošlom kolu da se vrati na minus tri. "Vitezovi Najda" su u prethodnih pet kola "prosuli" ukupno sedam bodova, dok je lider osim remija sa Al Hilalom, imao i poraz od Al Tavuna, ekipe koja u poslednje vreme igra u najboljoj formi u saudijskoj ligi.

Al Nasr je pre sedam dana pobedio Al Tain u gostima sa 2:0, golovima Ronalda i Taliske. Ronaldu je ovo bio 13. gol u sezoni kojim je izbio na peto mesto liste strelaca, ali šanse da osvoji titulu čini se nisu mu mnogo veće od onih da postane najbolji strelac. Al Nasr ima težak raspored u preostala tri kola jer posle Al Šababa očekuju ga dueli sa Eifahom i Al Fatehom.

Za Al Nasr u ovoj utakmici neće nastupiti golman David Ospina. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,80)

Pogledajte više