LIDS DOLAZI U LONDON PO BODOVE SPASA: Borba za opstanak je u punom jeku

V.M.

21. 05. 2023. u 09:51

FUDBALERI Vest hema dočekaće Lids od 14:30 u utakmici 37. kola Premijer lige.

Foto: Profimedia

Domaćin je pre dve nedelje savladao Junajted na svom terenu (1:0) i tako skoro pa sigurno obezbedio opstanak. Vest hem je trenutno 15. na tabeli i ima šest poena više od današnjeg rivala koji je prvi tim ispod crte, ako bi sezonu završili sa istim brojem poena gledala bi se gol-razlika koja je znatno na strani ''čekićara'' (-14 naspram -25).

Zbog toga, četa Dejvida Mojesa se fokusirala na Ligu konferencije u kojoj je preko nedelje savladala AZ Alkmar u revanšu sa 0:1 i tako se plasirala u finale u kojem će igrati sa Fiorentinom.

Sa druge strane, Lids se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak i danas ima priliku da pobegne iz zone ispadanja. Gost je trenutno 18. na tabeli i ima dva boda manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte, što znači da bi trijumfom mogao da ga pretekne na tabeli.

''Paunovi'' su u samoj završnici prvenstva na klupu doveli starog lisca Sem Olardajsa koji je majstor za opstanke u Premijer ligi. Na njegova uvodna dva meča Lids je doživeo poraz od Sitija (2:1) uz remi sa Njukaslom (2:2) i jasno je da engleski stručnjak ima jako težak zadatak.

Ova dva tima često igraju goleade, na međusobnom susretu početkom januara viđen je remi (2:2), a kada su se poslednji put susreli u Londonu slavila je ekipa iz Jorkšira (2:3).

Danas očekujemo da gost ''zagrize'' i odnese barem bod sa ''London stadiona''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,57)

Pogledajte više