ONI SU NADMAŠILI OČEKIVANJA NAVIJAČA: Neroazuri ciljaju devetu pobedu u nizu

V.D.

21. 05. 2023. u 12:40 >> 12:40

U derbi meču 36. kola Serije A danas od 18 časova gledaćemo meč između Napolija i Intera

FOTO: Tanjug/AP

Navijači tima iz Napulja su napokon dočekali da se "skudeto" vrati u njihov grad. Nakon 33 godine pauze i ere Dijega Armanda Maradone ove sezone Lučano Spaleti je predvodio ekipu do treće titule prvaka Italije. Najviše su se tokom sezone istakli prvi strelac lige Viktor Osimen sa 23 pogotka kao i popularni "Kvaradona", Hviča Kvaračelija koji je uz 12 golova dodao i 10 asistencija u Seriji A. 

Napolitanci su nakon slavljeničke pobede nad Fiorentinom u prošlom kolu poraženi od Monce u gostima sa 2:0. 

Očekivalo se da će Napoli dalje dogurati u Ligi šampiona ali došlo je do pada u formi i u četvrtfinalu su poraženi od Milana ukupnim rezultatom 2:1. Srećom po pristalice kluba iz grada pod Vezuvom u prvenstvu je napravljena velika bodovna zaliha i "skudeto" nije mogao biti izgubljen.

Pre početka sezone Inter je bio glavni kandidat za titulu u Seriji A ali navijači nisu mogli ni da sanjaju da će njihovi ljubimci doći do finala Lige šampiona nakon 13 godina i titule šampiona Evrope pod komandantskom palicom Žoze Morinja. U polufinalu izabranici Simonea Inzagija su savladali najvećeg rivala, ekipu Milana ukupnim rezultatom 3:0 i tako zakazali finale sa Mančester sitijem.

Inter koji je u sjajnoj formi i ima osam pobeda u nizu u svim takmičenjima se trenutno nalazi na trećoj poziciji sa 66 osvojenih bodova što je za tri manje od drugoplasiranog Juventusa i jedan odnosno dva boda više od Lacija i Milana koji se nalaze na pozicijama četiri i pet i koji će do poslednjeg kola voditi borbu za pozicije tri i četiri koje garantuju igranje u Ligi šampiona naredne sezone.

U sastavu Napolija večeras neće biti iskusnog Maria Ruija i meksikanca Lozana dok je nastup prvog strelca ekipe Osimena pod znakom pitanja zbog bolesti.

Simone Inzagi večeras neće moći da računa pored dugo povređenih Dalbera i Škrinjara i na Mihtarijana koji je doživeo povredu na meču sa Milanom i zamenjen je u 44. minutu igre.

Zanimljivo je da Napoli nema trijumf protiv Intera tri i po godine. Na poslednjih sedam mečeva Inter je slavio četiri puta uz tri nerešena ishoda.

"Neroazuri" su u sjajnoj formi i verujemo da će iskoristi opuštenost domaćih i potencijalno odsustvo Osimena i odneti bar bod sa stadiona "Dijego Armando Maradona".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,69)

Pogledajte više