BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Vojvodina na Banovom brdu u derbiju srpske Superlige

O. M. 08. 05. 2023. u 11:13

FUDBALERI Vojvodine gostuju ekipi Čukaričkog u derbiju 4. kola plej-ofa Mocart bet Super lige Srbije.

FOTO: M. Vukadinović

Čukarički je trenutno treći na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i TSC na poziciji broj dva, a poznato je da će drugoplasirani tim u kvalifikacije za Ligu šampiona. Stoga će, ne samo navijači Vojvodine, nego i oni Partizana i ekipe iz Bačke Topole, navijati za Novosađane. "Stara dama" je peta na tabeli, ali bi pobedom u ovom meču smanjila zaostatak za "brđanima" na samo bod. 

Istovremeno bi omogućila da TSC eventualnom pobedom na gostovanju kragujevačkom Radničkom odmakne Čukaričkom na plus tri, dok bi Partizan trijumfom nad Novim Pazarom takođe prišao Čukaričkom na samo bod.

Trener Novosađana Radoslav Batak najavio je da će ekipa ići na pobedu u svakoj utakmici do kraja prvenstva jer su "svi u taboru Vojvodine svesni da mogu bolje od petog mesta". Da je Batak verovatno u pravu govori podatak da Vojvodina ne zna za poraz u zvaničnim utakmicama još od oktobra prošle godine kada je poražena od Zvezde sa 2:0 u Novom Sadu. 

Vojvodina i Čukarički pobedili su kao domaćini u dosadašnja dva ovosezonska međusobna susreta u Superligi. Na Banovom brdu bilo je 2:0 za belo-crne golovima Gambijca Mohameda Badamosija, dok je u Novom Sadu viđena daleko uzbudljivija utakmica. Vodili su domaći sa 2:0 već od 14. minuta golovima Zukića i Nikolića, ali su gosti stigli do izjednačenja preko Tošića i Radovana Pankova, da bi na kraju Lazarević doneo tri boda Vojvodini golom u 82. minutu utakmice.

Ove dve ekipe plasirale su se i u polufinale Kupa Srbije, a današnjim žrebom biće određeni parovi. Pošto nema povlašćenih ekipa možda se voljom žreba sastanu i 17. maja u borbi za finale. Druga dva polufinalista su Crvena zvezda i TSC.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,72) 

Pogledajte više