GOLEADA U TURSKOJ: Domaćin pobegao sa dna

V.M.

02. 05. 2023. u 10:55

ERZURUMSPOR dočekuje Sakarjaspor od 16 časova.

Foto Profimedia

Domaćin je trenutno 15. na tabeli, ali zbog nesreća u Turskoj Adana i Malatja ne nastupaju do kraja prvenstva i imaju pravo da zadrže status drugoligaša, tako da je Erzurum prvi tim iznad crte sa dva boda više u odnosu na Genčlebirligi.

Na poslednjih pet utakmica četa Hakan Tuklua je upisala dve pobede, uz isto toliko remija i poraz, što je bilo dosta da se pobegne iz zone ispadanja, ali opstanak nije obezdeđen i vodiće se bitka do poslednjeg kola.

Sa druge strane, Sakarja je konkurisala na direktan plasman u elitu ali je posrnula i osvojila je samo pet bodova u proteklih pet utakmica. Taj pad forme došao je u lopem trenutku, ali gost i dalje zauzima solidno peto mesto i ne bi trebao da ima većih problema da zadrži poziciju koja vodi u plej-of.

''Zeleno-crni'' su prošle godine igrali u trećoj ligi i Ozkan Ozbalt zaslužuje velike pohvale za ono što radi sa svojim izabranicima. Sakarja ne voli da igra remije, što govori podataka da joj je onaj sa Bolumom iz prošlog kola bio tek drugi ove sezone.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sakarjaspor je slavio na svom terenu sa 2:0.

Ova dva tima igraju dosta otvoreno (gol-razlike 40:46, 54:43) i verujemo da će biti pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Pogledajte više