ALONSO ŽELI TROFEJ SA LEVERKUZENOM: "Farmaceuti" u Belgiji brane 1:1 iz Nemačke

O. M. 20. 04. 2023. u 09:50

ROJAL Union Sen Žiloa dočekuje Bajer iz Leverkuzena u revanšu četvrtfinala Lige Evrope.

Foto: Profimedia

Prva utakmica u Nemačkoj završena je nerešeno - 1:1, a bliži pobedi bili su Belgijanci koji su golom nigerijskog internacionalca Viktora Bonifaćea vodili od 51. minuta. Poravnanje rezultata doneo je Florijan Virc u 85. minutu utakmice.
 
Nekada najtrofejniji klub u Belgiji Rojal Union Sen Žiloa pre samo pet sezona je jedva izbegao ispadanje iz druge belgijske lige, a onda je krenuo nagli uspon, nakon što je klub preuzeo engleski biznismen i profesionalni poker igrač Toni Blum, inače vlasnik i premijerligaša Brajtona. 
 
Klub je pre dve sezone izborio povratak u Župiler pro ligu, a malo je nedostajalo da te prve godine osvoji i titulu, koja mu je izmakla tek u plej-ofu. Kolo pre kraja regularnog dela, Rojal Union je osigurao drugo mesto pred početak plej-ofa, sa trenutno dva boda u zaostatku za liderom Genkom.
 
Prošlogodišnje drugo mesto donelo im je kvalifikacije za Ligu šampiona gde su porazom od Rendžersa ostali bez grupne faze, ali selidba u Ligu Evrope im je prijala. Tamo su u grupi sa Union Berlinom, Bragom i Malmeom osvojili prvo mesto, a žreb ih je u osmini finala opet spojio sa Berlincima od kojih su i u tom dvomeču bili bolji i plasirali se u četvrtfinale nekog evropskog kupa prvi put od 1960. kada su u Kupu sajamskih gradova stigli i do polufinala.
 
Pobeda nad Seranom od 2:1 bila je deveta utakmica bez poraza u nizu za tim Karela Gerertsa, međutim, Leverkuzen na revanš u Belgiju dolazi u još boljoj formi, pošto je ostao neporažen u poslednjih 11 mečeva. Remi bez golova na gostovanju Volfsburgu bilo je sedmo gostovanje u kome "farmaceuti" nisu osetili gorčinu poraza. 
 
Ipak, taj remi su iskoristili četvrtoplasirani Lajpcig i petoplasirani Frajburg da pobedama u svojim mečevima, protiv Augzburga, odnosno Verdera, za dodatna dva boda pobegnu Bajeru na tabeli Bundeslige. Sa šest kola do kraja Frajburg beži izabranicima Šabija Alonsa isto toliko bodova, Lajpcig sedam, a trećeplasirani Union Berlin osam bodova, pa je sve izvesnije da će Leverkuzen, ako želi da naredne sezone igra Ligu šampiona, morati da osvoji Ligu Evrope.
 
To se savršeno uklapa u ambicije Šabija Alonsa, jer Bask je po dolasku na Baj Arenu istakao da želi da osvoji trofej sa klubom koji u svojim vitrinama ima samo dva - Kup Nemačke iz 1993. i Kup UEFA iz 1988. godine.
 
 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,15) 

Pogledajte više