MANČESTER LEČI RANE IZ EVROPE PLASMANOM U FINALE FA KUPA: ''Galebovi'' imaju drugačije planove

V.M.

23. 04. 2023. u 09:10

JUNAJTED i Brajton će ukrstiti koplja na ''Vembliju'' od 17:30.

FOTO: TANjUG/AP

''Crveni đavoli'' su preko nedelje doživeli ubedljiv poraz od Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope i tako završili svoju evropsku odiseju, sada fokus prebacuju na FA kup i imaju odličnu priliku da dođu do drugog ovosezonskog finala, u prvom su u okviru EFL kupa savladali Njukasl sa 2:0. Što se tiče Brajtona, on igra fantastično ove sezone i ima priliku da sjajne igre kruniše prvim plasmanom u finale FA kupa u istoriji kluba.

Nakon što je vezao tri ligaške pobede (Brentford, Everton, Notingem forest) i zacementirao se na trećem mestu tabele Premijer lige, Junajted nije uspeo da izdrži nalete Sevilje i nakon remija u Engleskoj rutinski je poražen na ''Ramon Sančes Pishuanu'' rezultatom 3:0. Ponovo su u centru pažnje bili De Hea i Megvajer koji su svojim očajnim potezima uručili pobedu Andalužanima, ali vremena za tugu nema i trijumf na današnjem susretu bi izlečio evropske rane.

Avanturu u FA kupu ''crveni đavoli'' su započeli sa pobedom protiv Evertona, nakon toga su bili bolji od Redinga i Vest hema, da bi u četvrtfinalu savladali Fulam. Zanimljivo je da je svaki meč završen identičnim rezultatom, 3:1.

Junajted je ovo takmičenje osvajao čak 12 puta i oran je da doda novi trofej u svoje bogate vitrine.

Sa druge strane, Brajton igra sjajno. Nakon poraza od Totenhema vratio se na pobedničke staze savladavši Čelsi rezultatom 1:2 na ''Stamford bridžu''. ''Galebovi'' su trenutno osmi na tabeli, ali imaju samo četiri boda manje od petoplasiranog Totenhema koji je odigrao i dva meča više, tako da ih očekuje borba za plasman u Evropu u završnici takmičenja.

De Zerbijeva četa je na putu do ''Vemblija'' redom rušila Midlzbro, Liverpul, Stouk i Grimzbi.

Ovo će biti drugi ovoseznski susret današnjih rivala, na otvaranju Premijer lige Brajton je odneo sva tri boda sa ''Old traforda'' rezultatom 1:2.

Italijanski stručnjak neće moći da računa na Fergusona, Sarmijenta, Lalanu, Lamptija i Veltmana.

Ten Haga raduje povratak Rašforda na teren, ali Mančester i dalje ima problema sa povredama i izostaće Varan, Martinez, Garnačo, Doni van de Bek i verovatno Mektominej kojeg muči blaža povreda.

Verujemo da će se ''crveni đavoli'' plasirati u finale u kojem ih čeka gradski rival Mančester siti.

NAŠ TIP: Prolazi dalje 2 (kvota 2,00)

Pogledajte više