SUDBINA DVOMEČA REŠAVA SE NA AZURNOJ OBALI: Nica igra za istoriju

V.M.

20. 04. 2023. u 09:35

''ORLOVI'' dočekuju Bazel u drugoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija.

FOTO: Tanjug/AP

U Bazelu je viđena goleada u jako zanimljivoj utakmici. Domaćin je poveo preko Amdunija koji je bio precizan sa bele tačke, ali Nica je pogocima Mofija preokrenula do poluvremena, posebno je bio lep drugi gol nigerijskog centarfora koji je centaršut Laborda u mrežu poslao makazicama. Ipak, to nije bilo dosta za pobedu, jer je nakon dodavanja Langa, Amduni postavio konačnih 2:2 u 71. minutu i tako održao šanse svoje ekipe pred revanš na Azurnoj obali.

Nakon što je dosta dobro otvorila drugi deo sezone, Nica je zapala u krizu i ne zna za pobedu na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Za vikend je izgubila od Bresta sa 1:0 i verovatno nema više šansi da se plasira u Evropu preko lige jer joj petoplasirani Lil beži čak deset bodova, tako da će fokus ekipe biti na Ligi konferencija.

Nakon grupne faze u kojoj su zauzeli prvo mesto ispred drugoplasiranog Partizana, ''orlovi'' su se direktno plasirali u osminu finala u kojoj su bili bolji upravo od dželata ''crno-belih Šerifa, ukupnim rezultatom 4:1. Nica nikada do sada u svojoj istoriji nije igrala polufinale evropskog takmičenja i izabranici Didijea Dižara će biti orni da to učine pobedom pred svojim navijačima.

Što se tiče Bazela, on igra jednu od najgorih ligaških sezona u skorijoj istoriji kluba. Nakon 28 odigranih kola upisao je samo osam pobeda i zauzima šesto mesto sa 36 osvojenih bodova, ipak priča u Evropi je potpuno drugačija. ''Crveno-plavi'' su dva puta u svojoj istoriji igrali u polufinalu Lige Evrope, ali da bi ponovo došli do njega morali bi da slave večeras, a to nikada nisu uradili u svojoj istoriji kada su u evrokupovima gostovali u Francuskoj. 

Da bi to učinio, Bazel će se osloniti na svoj golgeterski dvojac Amduni-Zakiri koji je kombinovao postigao deset pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja i jedini ubitačniji dvojac je Fiorentinin Kabral-Jović, koji je 12 puta tresao mrežu.

U redovima domaćina neće biti Atala, Pepea, Vitija, Lotombe i Diopa, dok će kod gosta odsustvovati Komas, Frej i Lopez.

Iako je Bazel pokazao da je jako žilava ekipa u nokaut fazi (izbacivao Trabzon i Slovan nakon preokreta), mislimo da je Nica znatno kvalitetnija ekipa i da će pred svojim navijačima obezbediti prvo evropsko polufinale u istoriji kluba.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Pogledajte više