VREME JE DA VLAHOVIĆ PREKINE POST: Staroj dami su vraćeni bodovi, Liga šampiona nije više pusti san

O. M. 23. 04. 2023. u 12:01 >> 12:01

LIDER Serije A Napoli gostuje Juventusu u derbi utakmici 31. kola italijanskog fudbalskog šampionata.

FOTO: Tanjug/AP

Iako prema stanju na tabeli ne bi trebalo da bude tako, u utakmicu sa više dobrog raspoloženja ulaze fudbaleri "stare dame", a tri su razloga za to.

Prvo, Juventus je pred vikend saznao najbolje moguće vesti - da je Olimpijski komitet Italije poništio oduzimanje 15 bodova "bjankonerima" koji su promptno skočili na treću poziciju na tabeli. Drugo, Juve je u četvrtak izborio plasman u polufinale Lige Evrope pošto je u revanšu sa lisabonskim Sportingom odigrao 1:1 i ukupnim rezultatom 2:1 prošao dalje gde će ga u borbi za finale čekati dvomeč sa Seviljom. Treće, Napoli je u seriji od tri utakmice bez pobede, od kojih je poslednja značila eliminaciju iz Lige šampiona pošto izabranici Lučana Spaletija nisu uspeli da nadoknade minus od jednog gola sa gostovanja Milanu.

Međutim, nije sve tako crno podno Vezuva, a ni belo u Juventusu. 

Trener Napolitanaca Lučano Spaleti konačno može da računa na najboljeg strelca tima i "kapokanonjerea" Serije A Viktora Osimena koji je već u revanšu protiv Milana (pre)kasnim pogotkom pokazao da se vraća u golgetersku formu, iako je, istini za volju, i pre povrede imao golgetersku krizu jer poslednji gol u Seriji A postigao je pre više od mesec dana, protiv druge torinske ekipe. 

S druge strane, Juventus nije potpuno rehabilitovan i možda ga očekuje nova, ista ili promenjena kazna, pošto se proces vraća organima Fudbalskog saveza Italije i Saveznom sudu. Osim toga, Juve je poražen u dve prethodne runde Serije A, na gostovanjima Sasuolu (0:1) i Laciju (1:2), a možda i najveća boljka "stare dame" je neefikasnost srpskog internacionalca Dušana Vlahovića koji nije postigao gol za klub već 494 minuta u svim takmičenjima (pre više od mesec dana pogodio je protiv Frajburga u Ligi Evrope), a čak 735 minuta u Seriji A, tačnije od sedmog februara i pobede ''bjankonera'' nad Salernitanom.

Juventus sa 17 i Napoli sa 15 su timovi sa najviše utakmica bez primljnog u italijanskoj ligi ove sezone, pa gledajući tu statistiku ne bi trebalo očekivati raspucan derbi, ali baš takav je bio u prvom delu sezone. Napoli je na stadionu "Dijego Armando Maradona" pobedio sa ubedljivih 5:1, uz dva gola Osimena i po jedan Hviče Kvarachelije, Rahmanija i Elmasa. Počasni za bjankonere" postigao je Di Marija. Na toj utakmici Vlahović nije igrao, ali jeste drugi srpski reprezentativac. Filip Kostić je najbolji asistent Juvea sa osam proigravanja, ali nijednom nije asistirao kolegi iz reprezentacije za neki od njegovih osam golova. Inače, Dušanova apstinencija učinila je da ga na čelu klupske liste strelaca stigne jedan vezni igrač. Antoan Rabio je golom u porazu od Lacija stigao do brojke osam.

Juventus je najbolji domaćin u Seriji A sa 36 bodova, Napoli najbolji gost sa 40, a odigrali su isti broj utakmica po 15. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-2 (kvota 2,17) 

Pogledajte više