KO ĆE DO BODOVA NA "BENTEGODIJU": Veroni treba za opstanak, Bolonji za Evropu

O. M. 21. 04. 2023. u 08:10

VERONA dočekuje Bolonju u 31. kolu Serije A.

TANJUG/AP

Domaći tim je na 18. poziciji koja vodi u Seriju B i ima još osam utakmica do kraja prvenstva da sačuva prvoligaški status. Prošlonedeljni remi bez golova na gostovanju lideru i verovatnom novom šampionu Napoliju, kao i pobeda nad Sasuolom kolo pre toga, najavljuju bolje dane za "mastife" koji su sada na samo tri boda od zone spasa.

Pobedom nad Bolonjom, Verona bi i došla u tu zonu, makar samo proivremeno, dok svoju utakmicu ovog kola, a to je gostovanje "fenjerašu" Sampdoriji, ne kompletira Specija. Naime, "orlići" beže "mastifima" tri boda, a imaju slabiju gol-razliku pa bi došlo do "rokade" na pozicijama 18 i 17.

Verona ima drugi najgori napad u ligi iza Kremonezeovog, a pomenuta utakmica sa Sasulom bila je tek peta ove sezone u kojoj su "žuto-plavi" postigli više od jednog gola. Od preostale četiri, tri su pobede, nad Lećeom i Kremonezeom od po 2:0, a nad Sampdorijom 2:1 i ubedljiv poraz od Napolija 2:5 na startu sezone. Dakle, nijednom još u sezoni izabranici Marka Zafaronija nisu postigli više od dva gola. 

Dobra strana ovog statističkog podatka je da su tri od tih pet utakmica došle u poslednjih sedam mečeva na "Bentegodiju" gde Verona dočekuje i Bolonju.

Bolonja je prošlog vikenda remizirala sa Milanom, bilo je 1:1. Sansone je doveo domaći tim u vođstvo u prvom minutu, a izjednačio je Pobega u 40. Bila je to peta u nizu utakmica Bolonje bez poraza, a trener Tijago Mota ocenio je takav ishod „pravim rezultatom za dva tima“. 

S druge strane, tri od tih pet mečeva završeno je nerešeno a Bolonji je potrebno više pobeda ako želi da se plasira u Ligu konferencija. Trenutno šestoplasirana Atalanta ima pet bodova prednosti, ali će za plasman u ligu konferencija, u zavisnosti od rezultata u Kupu Italije, možda biti dovoljno i sedmo mesto koje sada drži Juventus sa 44, istim brojem bodova kao i Bolonja. 

S obzirom da je "Stara dama" u rezultatskoj krizi sa dva uzastopna poraza, a ovog vikenda igra protiv Napolija, Bolonja ima priliku da se domogne tog željenog sedmog mesta posle ovog kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2,12)

Pogledajte više