"ŽABE" SE VRAĆAJU U LA LIGU: Mirandes gostuje ekipi sa najboljom odbranom u Segundi

O. M. 17. 04. 2023. u 13:00

POSLEDNjA utakmica 36. kola španske Segunde igra se u Valensiji gde domaći Levante dočekuje Mirandes.

Foto: Profimedia

Ove ekipe sa različitim ambicijama ulaze u završnicu sezone u drugoj ligi Španije. Dok se domaće "žabe" bore za povratak u La ligu posle samo jedne sezone u drugom razredu španskog fudbala, gostujući "veprići" će u narednih sedam kola voditi borbu za opstanak.

Levante je trenutno na petoj poziciji sa 61 bodom, četiri manje od lidera Eibara i tri manje od drugoplasirane Granade, s kojom može bodovno da se izjednači ukoliko pobedi danas. Ako ne zauzme jedno od prva dva mesta koja vode direktno u La ligu, "bordo-plavi" to mogu da izbore i preko plej-ofa u koji idu ekipe od trećeg do šestog mesta.

Levante je u prošlom kolu igrao 1:1 na gostovanju lideru Eibaru, a to je bio četvrti remi iz pet poslednjih utakmica. Izabranici Havijera Kaljehe poslednji poraz u ligi su zabeležili pre više od mesec dana na gostovanju Ueski (0:3), a kod kuće nisu poraženi od oktobra prošle godine kada ih je savladao Santander sa 2:1. 

Mirandes je u seriji od četiri utakmice bez pobede a proteklog vikenda poražen je na gostovanju Kartaheni sa 1:0. "Veprići" imaju drugog najboljeg strelca Segunde, Raula Garsiju de Hara koji je postigao 14 golova, dvostruko više od najboljeg strelca Levantea Mohameda Boldinija, ali Levante sa 24 primljena gola ima najbolju odbranu u ligi, što se vidi i iz podatka da na pet poslednjih utakmica "žaba" nije palo više od dva gola, ukupno pet, od čega četiri na poslednje dve koje su završene 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 1,90)

Pogledajte više