LIVERPULU SE OVO NIJE DESILO U ERI JIRGENA KLOPA: Poraz nije opcija za "Redse"

O. M. 17. 04. 2023. u 19:02 >> 19:02

FUDBALERI Liverpula gostuju Lids junajtedu u utakmici 31. kola engleske Premijer lige.

FOTO: AP/Tanjug

Domaći tim u poslednje vreme igra po principu "toplo-hladno", poraz-pobeda-poraz-pobeda-nerešeno... osam poslednjih utakmica Jorkširci nisu sastavili dva ista rezultata u Premijer ligi. Opet, takva rezultatska klackalica donela im je beg iz zone ispadanja, pošto je konkurencija u istom periodu uglavnom gubila, pa je Lids skočio na 16. mesto sa 29 bodova, dva više od Notingem foresta koji je prvi ispod crte.

Upravo su "šumari" poslednja ekipa koju je Lids savladao u Premijer ligi, 2:1 pre dve nedelje, između dva ubedljiva poraza koja su doživeli. Ako onaj od Arsenala (1:4) na "Emirejtsu" nije nikoga iznenadio, ovaj poslednji od 1:5 protiv Kristal palasa na svom "Eland roudu" jeste i iznenadio i zabrinuo navijače.

Lids će ovog ponedeljka imati priliku da ostvari duplu prvenstvenu pobedu nad Liverpulom, pošto je u oktobru iznenadio "redse" pobedivši 2:1 na "Enfildu". Ako bi ponovio taj uspeh bila bi to prva dvostruka pobeda Jorkišaca nad ekipom iz grada Bitlsa u ovom veku.

U to malo ko veruje, kako zbog kvaliteta ovih ekipa, tako i zbog statistike koja kaže da je Liverpul neporažen na sedam poslednjih gostovanja na "Eland roudu", od novembra 2000.godine.

Liverpul je u seriji od pet utakmica u svim takmičenjima bez pobede, a četiri u Premijer ligi i ako danas ne pobedi biće to prvi put da veže šest utakmica bez trijumfa otkad je Jirgen Klop menadžer (od 8. oktobra 2015. godine). Istovremeno, oboriće ovosezonski rekord iz perioda 2. januar do 4. februar kada je vezao 4 prvenstvena meča bez trijumfa, ali tada je dva niza od po tri meča bez pobede u svim takmičenjima "presekao" jednom pobedom u FA kupu. 

Istina, poslednja četiri rivala bili su sve strašna imena evropskog fudbala - Real Madrid, Mančester siti, Čelsi, koji doduše po igrama ove sezone i ne spada više u tu premijum kategoriju, i na kraju Arsenal, protiv koga su izabranici Jirgena Klopa pokazali karakter, vrativši se u meč posle 0:2 i bodom doneli veliku radost svojim navijačima, a možda još veću Sitijevim, čiji ljubimci sada zaostaju samo četiri boda, uz meč manje, za "tobdžijama".

Redsi trenutno zaostaju čak 12 bodova za četvrtoplasiranim Njukaslom. Doduše uz utakmicu manje, ali ako danas ne pobede može slobodno da se kaže da će Liga šampiona ostati pusti san. Možda je realnija borba za petu poziciju i plasman u Ligu Evrope. Trenutno je tu Totenhem sa devet bodova više, ali i dva meča više, tako da je to dostižno sa devet utakmica do kraja za "crvene".

Liverpul je ove sezone ostvario samo tri pobede u gostima, a zanimljivo je da su to bili trijumfi nad Totenhemom, Aston Vilom i Njukaslom, ekipama koje su iznad njega na tabeli i s kojima se bori za plasman u evro-kupove. Ono što je poražavajući podatak je da Redsi na gostovanjima ove sezone postižu manje od gola po utakmici - 14 puta su tresli protivničke mreže u 15 mečeva.

Ukoliko žele da preokrenu sezonu u sovju korist, fudbaleri Liverpula moraće značajno da promene tu statistiku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG&G2+ (kvota 2,20) 

Pogledajte više