LEVERKUZEN MISLIMA U BELGIJI: Alonso odmara igrače pred revanš sa Rojal Unionom?

O. M. 16. 04. 2023. u 10:10

MOŽDA i najzanimljivija utakmica 28. kola Bundeslige igra se u Volfsburgu gde ove nedelje gostuje Bajer iz Leverkuzena.

Foto: Profimedia

Domaći tim je na devetom mestu sa 39 bodova, četiri manje od današnjeg gosta, koji je šesti, odnosno na poziciji koja vodi u Ligu konferencija. Ali, "farmaceuti" su igrama koje prikazuju u poslednje vreme - pet uzastopnih pobeda u Bundesligi i deset utakmica bez poraza u svim takmičenjima - istakli kandidaturu za povratak u Ligu šampiona, u kojoj su počeli i ovogodišnju evropsku turneju.

Zbog lošeg starta sezone Leverkuzen se iz Lige šampiona preselio u Ligu Evrope, u kojoj je pre tri dana odigrao prvi deo četvrtfinalnog dvomeča sa belgijskim Unionom Sen Žiloa. Morali su izabranici Šabija Alonsa da se zadovolje sa 1:1 pa će u revanšu biti neizvesno hoće li se Leverkuzen plasirati u svoje prvo polufinale nekog evro-kupa od 2002. godine kada je stigao i do finala Lige šampiona, odnosno u treće ukupno jer su "farmaceuti" 1988. osvojkili tadašnji Kup UEFA.

Poslednju pobedu u Bundesligi ostvarili su pre osam dana kada su na svojoj "BajAreni" savladali Ajntraht sa 3:1. Golove su postigli Amine Adli, Musa Dijabi i Serdar Azmun.

Bajerovoj seriji neporaženosti kraj se ne nazire, ali je Volfsburgova prekinuta prošlog vikenda na gostovanju Menhengladbahu koji je pobedio sa 2:0.

Da stvar po "vukove" bude gora, taj niz bez poraza uključivao je tri remija ali nijednu pobedu kod kuće, a pošto su prethodno izgubili od Lajpciga i Bajerna, sada su u negativnoj seriji od pet utakmica bez pobede na svom terenu. 

Dodatno, Bajer je sa poslednjih šest poseta "Folksvagen areni" kući odneo čak 16 bodova, A domaći fudbaleri na poslednja četiri duela ekipa na ovom stadionu nisu postigli ni gol. Pritom, Leverkuzen ne zna za poraz u gostima od drugog februara kada su se izabranici Šabija Alonsa praznih ruku vratili iz Augsburga koji je pobedio minimalnim rezultatom.

Imajući u vidu da je revanš sa Rojal Unionom već sredinom naredne nedelje, a rezultat iz prvog susreta nije opuštajući, Alonso će se možda odlučiti da odmori neke od ključnih igrača pred put u Belgiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&2-4 (kvota 2,20)

Pogledajte više