VIOLA JE NEPOBEDIVA: "Boginja provincije'' se bori za Ligu šampiona

V.M.

17. 04. 2023. u 13:42 >> 13:42

FIORENTINA će ugostiti Atalantu u poslednjoj utakmici 30. kola Serije A.

FOTO: EPA

Domaćin igra fantastičan fudbal u drugom delu sezone, dugo je bio u donjem domu tabele, ali sada je uhvatio zalet, neporažen je na 13 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima (sedam u ligi) i ako bi danas trijumfovao mogao bi da se priključi borbi za plasman u Evropu. Sa druge strane, Atalanta igra po principu toplo-hladno, ali zaostaje samo pet bodova za četvroplasiranim Milanom i trijumfom na ''Artemio Frankiju'' bi se ozbiljno približila plasmanu u najelitnije evropsko takmičenje.

Fiorentina je preko nedelje zabeležila bitnu pobedu u prvom susretu četvrfinala Lige konferencija protiv Leha rezultatom 1:4 i time je odradila veći deo posla pred revanš u Firenci.

Što se tiće domaćeg prvenstva,  "viola" je uz Lacio ekipa u najboljoj formi u ligi i na poslednjih pet utakmica upisala je četiri pobede uz prošlonedeljni remi sa Specijom (1:1). Trenutno je deveta na tabeli i zaostaje sedam bodova za šestoplasiranom Atalantom koja se nalazi na poslednjem mesto koje vodi u evro-kupove.

Dosta toga koje će mesto voditi u Evropu zavisi i od Kupa Italije u kojem su izabranici Vinčenca Italijana u prvoj utakmici polufinala savladali Kremoneze sa 0:2 i verovatno će imati priliku da se bore za trofej koji čekaju duge 22 godine.

Atalanta na poslednjih pet utakmica ima dve pobede, isto toliko poraza i remi sa Udinezeom. Prošlog vikenda, izgubila je na svom terenu od Bolonje poprilično rutinski sa 0:2, tako je smanjila svoje šanse u borbi za top četiri, ali kiksevi Milana i Intera su joj vratili nadu da može do Lige šampiona.

''Boginja provincije'' je jedna od najboljih gostujućih ekipa u prvenstvu i 15 utakmica van svog stadiona pokupila je 27 bodova.

Na prvom ovosezonskom međusobnom susretu, četa Đanpjera Gasperinija je slavila pogotkom Ademole Lukmana u 59. minutu.

Što se tiče izostanaka, domaći tim će biti samo bez Salvatorea Sirigua, dok u redovima Atalante neće biti Hatebura, Muratorea i Ruđerija.

Očekujemo jednu zanimljivnu, ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će obe ekipe postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Pogledajte više