MILVOL ODRŽAVA MESTO KOJE VODI U PLEJ-OF: Razigrane ''šeširdžije'' dolaze na ''Den''

V.M.

07. 04. 2023. u 10:00

''LAVOVI'' će dočekati Luton u utakmici 40. kola engleskog Čempionšipa.

Profimedia

Velika se borba očekuje za plasman u plej-of u poslednjih osam kola i domaćin je jedan od glavnih aktera. Milvol je trenutno peti na tabeli sa 61 osvojenim bodom, isto ima i šestoplasirani Blekburn, a najbliži pratioci su im Norič i Koventri koji zaostaju četiri poena za njima. Luton je na dosta sigurnijoj četvrtoj poziciji sa 67 bodova.

Domaćin je opao u formi i na poslednjih pet utakmica ima dve pobede, isto toliko poraza i prošlonedeljni remi sa VBA, 0:0. Milvol sudbinu plasmana u doigravanje drži u svojim rukama i osloniće se na dobre igre kod kuće koje pruža čitave sezone kako bi došao do plej-ofa. ''Lavovi'' su na čuvenom ''Denu'' osvojili 35 bodova na 19 utakmica u dosadašnjem toku prvenstva.

Luton je uhvatio zalet u pravom trenutku i ne zna za poraz već sedam kola. U tom periodu ostvario je pet pobeda uz dva odigrana remija. Pre šest dana savladao je Votford sa 2:0. ''Šeširdžije'' su verovatno osigurale plasman u plej-of za elitu i ako nastave sa dobrim igrama mogle bi preteći Midlzbro koji je na trećem mestu zbog bolje gol-razlike, a daleko nije ni drugoplasirani Šefild koji ima šest bodova viška u odnosu na današnjeg gosta. 

Ova dva tima su se susrela krajem februara kada je u goleadi na ''Kenilvort roudu'' viđena podela bodova, 2:2. ''Lavovi'' su vodili sa 0:2, ali Luton je golovima Adebaja i Berija uspeo da poravna rezultat pri samom kraju.

Očekujemo da Milvol ostane neporažen na svom ''Denu'', a predložili bismo da na to dodate golove koji su česta pojava kada igraju ovi timovi (14 na poslednjih pet duela).

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,10)

Pogledajte više