BENZEMA JURI TREĆI UZASTOPNI HET-TRIK: "Žuta podmornica" želi u Ligu šampiona

O. M. 08. 04. 2023. u 11:05

MADRIDSKI Real dočekuje ekipu Viljareala u utakmici 28. kola španske La lige.

FOTO: AP/Tanjug

Drugoplasirani Real gotovo da više nema ni teoretske šanse da stigne vodeću Barselonu, koja mu beži 11 bodova na isto toliko kola do kraja, i zadrži titulu šampiona Španije. Ako je za utehu "blankosima", u sredu su sa 4:0 do nogu potukli najvećeg rivala i to na njegovom bunjištu, u okviru revanša polufinala Kupa kralja. Trijumf je stigao u režiji najboljeg strelca tima Karima Benzeme, koji je postigao het-trik u drugom delu utakmice, nakon što je Vinisujus načeo Barsleonu u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Bio je to drugi uzastopni het-trik nestvarnog Francuza, koji u 36. godini prkosi zakonima biologije, pošto je i u ligaškoj pobedi nad Valjadolidom postigao tri gola i to za samo sedam minuta, od 29. do 36.

Ekipa Karla Anćelotija možda je izgubila trku za peharom u La ligi, ali je osim u Kupu kralja, još u igri i za odranu titule u Ligi šampiona, gde je očekuje dvomeč sa Čelsijem. Prvih 90 minuta na programu je sredinom naredne nedelje, pa će možda i ta činjenica uticati na don Karlov izbor prvih 11 za okršaj sa današnjim protivnikom.  

Viljareal je trenutno šesti na tabeli, sa odličnim izgledima da izbori evropski fudbal naredne sezone. Družina sa ''Madrigala'' zaostaje samo četiri boda za Real Sosijedadom koji je trenutno drži mesto koje vodi u Ligu šampiona. Da je Viljareal, bar u ovom trenutku, bolji od ekipe iz San Sebastijana govori i rezulttat iz prethodnog kola kada je u direktnom okršaju pobedio sa 2:0, golovima Pareha i Džeksona.

Izabranici Kikea Setjena trenutno su u seriji od pet utakmica bez porazaa u La ligi koja ih je dovela na šeesto mesto. Ova pozicija im već donosi kvlaifikacije za Ligu konferencija iz koje je "žuta podmornica" nedavno ispala u tekućoj sezoni. Bolji je u dvomeču bio Anderleht i to zahvaljujući pobedi golom Slimanija na ''Madrigalu'', pošo je u Briselu bilo 1:1.

S druge strane, navijači će očekivati pobedu i zbog toga što Real nije savladao Viljareal u poslednja četiri prvenstvena susreta. U januaru je na ''Madrigalu''  bilo 2:1. domaći tim je pobedio golovima Pina i Morena, a Benzema je bio strelac jedinog gola za goste. U prošloj sezoni oba susreta završena su bez pobednika i bez golova.

Viljareal od 2016. nije bio među prve četiri ekipe u Španiji, a bio je sedmi u poslednje dve sezone. Istina, 2021/22. su igrali u Ligi šampiona - i stigli čak do polufinala, ali tamo su se našli kao pobednici Lige Evrope.

Iako je eliminacija iz ovosezonske Lige konferencija došla kao relativno iznenađenje, to će Setjenovoj ekipi omogućiti da se u potpunosti koncentriše na La ligu, gde imaju prilično lak raspored do kraja, što bi moglo da se pokaže kao odlučujuće.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,15) 
 

Pogledajte više