REPRIZA FINALA EFL KUPA: Junajted u grotlu ''Sent DŽejms parka''

V.M.

02. 04. 2023. u 09:55

FUDBALERI Njukasla će dočekati izabranike Erika ten Haga u utakmici 29. kola Premijer lige.

FOTO: AP/Tanjug

Velika borba za plasman u Ligu šampiona nas očekuje u samoj završnici prvenstva. Mančester je trenutno treći na tabeli sa 50 osvojenih bodova, tri manje ima šestoplasirani Njukasl, dok se između njih nalazi Totenhem (koji je odigrao dva meča više) sa 49 poena. Današnji rivali su se susreli krajem februara u finalu EFL kupa, kada je Junajted golovima Freda i Rašforda slavio i tako prekinuo post od šest godina bez osvojenog trofeja.

Njukasl je bio u velikoj krizi tokom februara i početkom marta kada je vezao pet utakmica u svim takmičenjima bez pobede, ali to se sve promenilo pred pauzu. Edi Hau je uspeo da konsoliduje svoju ekipi u njegovi izabranici su ostvarili dva trijumfa. Prvo su savladali Vulvse sa 2:1, a nakon toga su istim rezultatom trijumfovali protiv Notingem foresta, tako da će ''svrake'' danas pokušati da ostvare het-trik protiv direktnog rivala u borbi za plasman u Ligu šampiona.

''Sent Džejms park'' je jedan od najtežih stadiona za gostovanja ove sezone, na 13 utakmica kod kuće Njuka je ostvarila sedam pobeda uz pet remija, a doživela je samo jedan poraz, od Liverpula rezultatom 0:2.

Mančester je bio u sjajnom ritmu tokom čitave druge polusezone, ali u poslednja dva kola je ponižen od ljutitog rivala Liverpula sa 7:0 na ''Enfildu'' i remizirao je sa Sautemptonom, tako da je pauza došla u pravom trenutku za ''crvene đavole''.

Junajted takođe vodi bitke u još dva takmičenja, plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope u kojem će se sastati sa gospodarima tok takmičenja Seviljom, a pored toga nasupaju u FA kupu gde su dogurali do polufinala gde ih očekuje susret sa Brajtonom.

Iako pratkično imaju priliku da osvoje tri trofeja ove sezone, Mančester takođe lako može ostati bez plasmana u Ligu šampiona i biće zanimljivo videti na koja takmičenja će se Erik ten Hag najviše fokusirati u zavšnom delu sezone.

Pored pomenutog finala EFL kupa, Njuka i Mančester su odigrali još jedan meč ove sezone. To je bilo 16. oktobra na ''Old trafordu'' kada je viđena mirna podela bodova, 0:0.

Edi Hau će biti bez Frejzera i Almirona, a upitni su nastupi Sen Maksimana, Botmana i Gordona, ali viđeni su kako treniraju sa ekipom, tako da se očekuje da nosioci igre budu spremni za meč. U postavu se takođe vraća Žoelintom koji je odradio dve utakmice suspenzije.

Sa druge strane, Holanđanin ima velikih problema u veznom redu i neće moći da računa na Kazemira, dok su mogući izostanci Eriksena, Sabicera i Donija van de Beka. Pored njih najviše brine blaža povreda Markusa Rašforda, ali očekuje se da najbolji igrač Mančestera bude u startnih 11.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,90)

Pogledajte više