KANARSKA OSTVA PRIŽELJKUJU LA LIGU: Hihon u borbi za opstanak

V.M.

26. 03. 2023. u 11:11

LAS Palmas dočekuje Sporting u poslednjoj utakmici nedeljnog programa Segunde.

Foto: Profimedia

Domaćin je pao u formi i zbog slabih rezultata u poslednje vreme pao je na četvrto mesto, ali i dalje ima veoma dobre šanse da se direktno plasira u La ligu i pobeda na večerašnjem meču bi bila pravi korak ka tome. Sa druge strane, Sporting igra veoma slabo tokom čitave sezone i neočekivano se nalazi tik iznad zone ispadanja na 18. mestu sa plus četiri u odnosu na Ponferadinu koja je prvi tim ispod crte.

Las Palmas je dugo bio u samom vrhu tabele, ali na poslednjih pet utakmica ima samo jednu pobedu i nalazi se u ozbiljnoj krizi. Pored tog trijumfa odigrao je tri remija i doživeo poraz prošlog vikenda u derbiju protiv Tenerifa, 4:1.

Domaćin zaostaje bod za drgugopalsiranim Levanteom i četiri poena manje od lidera Eibara tako da bi serijom dobrih rezultata u samoj završnici prvenstva mogao da se dokopa mesta koje direktno vodi u La ligu u kojoj je poslednji put nastupao u sezoni 2017/2018.

Las Palmas je na 16 utakmica na Kanarskim ostrvima osvojio veoma solidna 32 boda.

Što ste tiče Sportinga on ima ponovo ima veoma slabu sezonu. Nalazi se u veoma lošoj formi i na poslednjih pet utakmica ima tri poraza uz pobedu i remi koji je odigrao proteklog vikenda sa Burgosom, 0:0.

''Rohinblankosi'' su prvi tim iznad zone ispadanja ali imaju samo tri boda manje od dvanaestoplasirane Andore i pobedom na večerašnjem susretu bi pobegli u ''sigurnu luku''.

Na 16 gostovanja ove sezone, Sporting je ostvario samo dve pobede i ukupno je pokupio premalih 12 poena.

Las Palmas ima prednost u skorijoj istoriji međusobnih duela jer je slavio na četiri od poslednjih pet susreta, dok je Hihon upisao jedan trijumf.

Domaćin nema problema sa izostancima, a u redovima gostiju zbog povrede neće biti bivšeg fudbalera Partizana, Uroša Đurđevića.

Očekujemo da se Las Palmas vrati na pobedničke staze pred svojim navijačima na Kanarskim ostvrima i tako napraviti veliki korak ka povratku u elitu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Pogledajte više