LIGA ŠAMPIONA: Liverpul sanja čudo u Madridu

TIP redakcija

13. 03. 2023. u 18:00

U UTORAK i sredu na programu su poslednji revanš mečevi osmine finala Lige šampiona

Foto: Tanjug

Preostale su još četiri karte za četvrtfinale Lige šampiona. U utorak i sredu na programu su poslednji dueli osmine finala najelitinije klupskog nadmetanja u Evropi, nakon kojeg će biti poznati timovi koji će nastaviti da sanjaju „ušati“ pehar i nestrpljivo čekati žreb 17. marta u Nionu.

Najuzbudljivije bi svakako trebalo da bude na „Santijago Bernabeu“, jer Liverpul protiv Real Madrida juri tri gola zaostatka, dok je kod kuće Mančester siti veliki favorit na papiru protiv Lajpciga. Pravilo gola u gostima je ukinuto, pa ukoliko posle 90 minuta revanša ekipe u ukupnom rezultatu budu izjednačene, igraće se produžeci, pa eventualno slede penali.

UTORAK 21.00

(0:1) Porto – Inter  1  (2,75)

Pregršt šansi viđeno je u prvom meču u Milanu. Golmani oba tima bili su briljantni, pa je tako pobednika odlučilo umeće i snalažljivost Lukakua, pri kraju meča. Uz svoje navijače Porto nema veliki minus da nadoknadi, ali bi svaki gol u njihovoj mreži mogao da bude koban za ambicije u prolasku dalje. Tradicija Portugalcima ide na ruku, jer kod kuće nikada nisu izgubili od Intera u Ligi šampiona. Doduše. odigrana su dva susreta 2005. godine, prvo je u osmini finala bilo 1:1. Ipak, navijači „zmajeva“ priželjkuju da na semaforu zasvetli 2:0, kao osam meseci kasnije od tog remija.

(1:1) Mančester siti – Lajpcig 1 (1,45)

Imao je Mančester siti u Nemačkoj posed lopte, više šansi, ali su samo jednom zatresli mrežu protivnika. Lajpcig je vešto iskoristio jedan trenutak nepažnje engleskog predstavnika, pa sada na Ostrvo odlaze sa aktivnim rezultatom i prilikom da naprave iznenađenje i prvi put se plasiraju među osam najboljih u Evropi. Ipak, „bikovima“ će za to trebati dosta umeća, pre svega da zaustave jednog od najubojitih napadača na Starom kontinetu Erlinga Halanda. Poslednji put kada su ove dve ekipe delile megdan na „Etihadu“ 2021. godine u okviru gruprne faze, viđena je izuzetno efikasna utakmica - trijumf „građana“ uz čak devet golova (6:3). Možda bi neki rani pogodak mogao da usmeri meč u istom smeru kao i tad, pa bi ljubitelji fudbala opet uživali u vatrometu.

SREDA, 21.00

(5:2) Real Madrid – Liverpul  X   (3,80)

Turbo fudbal viđen je u prvoj utakmici na „Enfildu“. Imao je Liverpul dva gola prednosti, ali je na kraju nokautiran i ponižen. Ovaj duel bi mogao bi ujedno i najzanimljiviji revanš osmine finala, jer je ovo najveća razlika koju jedna ekipa mora da dostigne, kako bi prošla dalje . Zato „redsi“, praktično od prvog trenutka moraju da jurišaju ka golu „kraljeva“. U okršaju dva bivša šampiona Evrope, kroz istoriju samo dva puta su igrali na „Santijago Bernabeu“. Navijači Liveprpula pamte 2009.godinu, kada su srušili rivala u Madridu (1:0), dok je pre dve sezone u četvrtfinalu u prvoj utakmici bilo (3:1) za domaćina. Puleni Jirgena Klopa nedavno su „razbili“ svog najvećeg rivala Mančester junajted (7:0), pa oskoljeni putuju u prestonicu Španije.

(2:0) Napoli – Ajntraht  1  (1,50)

Neverovatni duo Viktor Osmihen i Kviča Kvaračelija vodi Napoli ka tituli prvaka Italije, ali i daje navijačima nadu da bi mogli da dođu do pehara u Ligi šampiona. Imaju veliku zalihu od dva gola prednosti iz Nemačke, a pred svojom vatrenom publikom na stadionu „Dijego Armando Maradona“, trebalo bi mirno da dovrše posao. Iako su skoro doživeli neuspeh protiv Lacija posle čak sedam vezanih pobeda, to ne bi smelo da ih izbaci iz koloseka. Tim iz Ajntrahta ne beleži uspehe, a ono što bi moglo da mu pruži nekakvu nadu, jeste da su podno Vezuva pobedili davne 1994. (1:0), u istoj fazi takmičenja, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Pogledajte više