LIVERPUL VRAĆA SVOJ SJAJ! Fenjeraš kao priprema za Real

V.M.

11. 03. 2023. u 12:34 >> 12:34

Bornmut dočekuju ''redse'' u prvoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige.

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u prošlom kolu imao dva gola prednosti na ''Emiratima'', ali Arsenal je uspeo da preokrene u samoj zavšnici i sada su ''trešnjice'' na samom dnu tabele. Sa druge strane, Liverpul je uhvatio zalet u prvenstvu, vezao je dve pobede i sve je bliži četvrtom mestu koje garantuje Ligu šampiona iduće sezone.

Bornmut se ove sezone vratio u Premijer ligu, ali očekuje ga grčevita borba za osptanak. Zacementiran je za dno sa 21. osvojenim bodom, ali ima samo poen manje od Lidsa koji je prvi tim ispod crte i pozitivnim rezultatom bi mogao da pobegne van zone ispadanja. ''Vitaliti'' će biti pun do poslednjeg mesta i izabranici Garija O' Nila će probati da naprave veliko iznenađenje pred svojim pristalicama.

Liverpul je u odličnom ritmu, neporažen je na prethodnih pet duela u kojima ima četiri pobede i remi. Prošlog vikenda je u najvećem derbiju engleskog fudbala Klopova četa je nanela veliku sramotu Mančester junajtedu kada ga je savladala sa 7:0. Po dva golu postigli su Salah, Gakpo i Nunjez uz jedan gol Firmina. Gost je trenutno peti na tabeli sa 42 osvojena boda, što je tri manje od četvrtoplasiranog Totenhema koji je odigrao meč više. Glavna odlika višestrukog prvaka Engleske u poslednje vreme je jaka odbrana, što govori činjenica da Liverpul na poslednjih pet ligaških utakmica nije primio gol. ''Redse'' iduće nedelje očekuje revanš osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida u kojem će pokušati da preokrenu zaostatak od tri gola sa ''Enfilda''.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Liverpul je dominatno slavio sa neverovatnih 9:0.

Domaćin će biti bez Bruksa, Stanislasa i Vinje, dok su pod upitnikom nastupi Kelija, Lerme, Tavernijea, Traorea i Zabarnjija.

Klop danas neće moći da računa na Dijaza, Ramzija i Tijaga Alkantaru, a mogući su izostanci Artura, Gomeza i Nabija Keite. 

Očekujemo da Liverpul rutinski odradi posao na ''Vitalitiju'' i osvoji nova tri boda kojima će se dodatno približiti samom vrhu tabele Premijer lige.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Pogledajte više