SVECI DOBRO MARŠIRAJU U KUPU: Četvrtoligaš Grimzbi pred nemogućom misijom na "Sent Merisu"

O. M. 01. 03. 2023. u 10:08

SAUTEMPTON dočekuje Grimzbi taun u petoj rundi FA kupa.

FOTO: AP/Tanjug

Sve je manje nade za Sautempton da će zadržati premijerligaški status, naročito posle subotnjeg poraza od direktnog konkurenta Lidsa, ali "svecima" zato dobro ide u FA kupu, gde su stigli do osmine finala.

Protivnik im je takav da su veliki izgledi da će i treću godinu uzastopno da stignu u četvrtfinale najstarijeg klupskog takmičenja na svetu a takav uspeh im se nije desilo još od 19. veka, preciznije od sezone 1899/1900!

Grimzbi taun nalazi se u sredini tabele Lige dva, što ga čini najniže rangiranim klubom koji je još u takmičenju. Sautempton ima veoma dobar skor kad se u FA kupu sastaje sa niželigašima, pošto je izgubio samo jedan od poslednja 32 meča protiv takvih ekipa. 

S druge strane, Grimzbi je ove sezone već eliminisao četiri tima iz jačih liga, a kada bi iznenadili Sautempton, "pomorci" bi postali prvi tim u istoriji koji bi u istoj sezoni izbacio pet ekipa iz jačih liga.

To je naravno lakše reći nego uraditi, jer je Grimzbi izgubio svih pet puta kada je u FA kupu igrao protiv premijerligaša.

Sautempton je prvi postizao gol u sedam od deset poslednjih utakmica u FA kupu, a četiri poslednje pobede na svom terenu postigao je upravo u ovom takmičenju.

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,80)

Pogledajte više