BASKIJCI BI DA PREKINU NIZ OD DVA VEZANA PORAZA: Ni Raju ne cvetaju ruže u poslednje vreme

V.M.

05. 03. 2023. u 12:23 >> 12:23

BILBAO gostuje od 18:30 na ''Valjekasu''.

Foto: Profimedia

Oba tima generalno kubure sa formom od sredine februara. Domaćin je na poslednje tri ligaške utakmice odigrao dva remija remi i doživeo poraza, dok je sa druge strane Bilbao u protekla dva kola gubio od Atletiko Madrida i Đirone. Današnji protivnici će biti motivisani da prekinu negativne serije u kojima se nalaze i očekuje nas zanimljiv meč.

Rajo je trenutno sedmi na tabeli sa 34 osvojena boda i nalazi se u grupi ekipa koje će se boriti za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija iduće sezone. Na klupi domaćina nalazi se Andoni Iraola. Španac je kao igrač proveo 12 sezona u Bilbao i zabeležio preko 500 nastupa za Baskijce tako da će ovo biti jako emotivan meč za njega. Njegovi izabranici generalno igraju solidno kod kuće, na 11 utakmica upisali su pet pobeda uz po tri remija i poraza.

Atletik zauzima devetu poziciju, ima dva poena manje od današnjeg protnvika i trijumfom bi ga pretekao na tabeli. Delovalo je da je baskijski velikan uhvatio zalet pobedama protiv Kadiza i Valensije, ali nakon toga su usledili pomenuti porazi od Atletika i Đirone. Bilbao pruža slabe partije na gostovanjima, na poslednje četiri utakmica van ''San mamesa'' bio je poražen čak tri puta. Svoj treći mandat na klupi gosta ima Ernesto Valverde koji je u dva navrata (2003-2005, 2013-2017) bio na kormilu Baskijaca.

Iako ovi timovi generalno ne igraju na golove to nije slučaj kada se susretnu, što smo i videli u šestom kolu La lige kada je Bilbao nakon preokreta slavio rezultatom 3:2.

Andoni Iraola nema većih problema sa izostancima, jedino ne može da računa na Katenju, tako da će mladi stručnjak imati skoro čitav roster na raspolaganju.

Bilbao će na večerašnjem susretu biti bez Alvareza, Morislja i Andera Erere, dok je pod upitnikom nastup provg golmana reprezentacija, Unaija Simona.

Očekujemo jednu ujednačenu utakmicu između dve ekipe koje će želeti da prekinu loše serije u kojima se nalaze i verujemo da ćemo videti po gol na obe strane što je i bio slučaj na četiri od prethodnih pet susreta ovih timova.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,02)

Pogledajte više