TIM SA AZURNE OBALE JE UPALIO MOTORE: Bivši prvak Francuske pobegao iz zone ispadanja

V.M.

03. 03. 2023. u 08:00

NICA dočekuje Okser na otvaranju 26. kola Lige 1.

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra fenomenalno u drugom delu sezone, ne znaju za poraz od kada je Didije Dižar preuzeo kormilo od Lusijana Favra. Nica je ostvarila šest pobeda uz dva remija i danas će pred svojim navijačima biti orna da nastavi niz dobrih rezultata. Okser je takođe uhvatio ritam, na poslednja četiri susreta je dva puta trijumfovao uz isto toliko remija i uspeo da je pobegne iz zone ispadanja.

''Orlovi'' su pre sedam dana u dominantnom stilu slavili u Derbiju Azurne obale protiv Monaka rezultatom 0:3. Mofi je postigao dva brza gola, a pobedu je potvrdio Tiram. Nakon slabog prvog dela sezone za Nicu sada je priča potpuno drugačija, zauzima sedmo mesto i opasno se približila ekipama koje se nalaze na pozicijama koje vode u Evropu. Na osam utakmica od kada je Dižar preuzeo tim, njegovi izabranici su samo dva puta vadili loptu iz svoje mreže i najbolja su odbrana lige u tom periodu. Domaćina sledeće nedelje očekuje osmina finala Lige konferencije u kojoj će se sastati sa Partizanovim dželatom, Šerifom iz Tiraspolja.

Okser se ove sezone vratio u Ligu 1 nakon deset godina pauze, veći deo sezone proveo je u zoni ispadanja ali sjajna forma u poslednje vreme ga je izvela iz nje. Trenutno je 16. na tabeli sa 21 osvojenim bodom, isto ima i Ažaksio koji je prvi tim ispod crte, ali današnji gost je bolji u međusobnim duelima. Ove sezone četiri kluba ispada iz Lige 1 jer se prvenstvo smanjuje na 18 učesnika. Posle remija sa Remsom i Anžeom, Okser je savladao Lion i Lorijen, tako da večeras sa dosta samopouzdanja dolazi na ''Alijanc rivijeru''.

Na duelu ovih timova u 11. kolu viđena je podela bodova, Nica je povela preko Delora, a rezultat je poravnao Da Kosta.

Dižar danas neće moći da računa na Bulku, Atala, Brajan i Pepea, dok je pod upitnikom nastup velikog letošnjeg pojačanja Arona Remzija koji je preko nedelje zaradio blažu povredu protiv Monaka.

Okser će na Azurnoj obali biti bez Ovusua i Peleanara.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu između dve ekipe koje se nalaze u odličnoj formi, verujemo da će domaćin ostati neporažen, kao i da neće biti mnogo golova.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Pogledajte više