LABUDOVI PREKIDAJU NIZ PORAZA? Roteram je stalna mušterija na Liberti stadionu u Velsu

O. M. 27. 02. 2023. u 11:30

POSLEDNjI meč 34. kola engleskog Čempionšipa odigraće Svonsi i Roteram.

Profimedia

Oba tima su u seriji loših rezultata, ali Rasel Martin ima veći kredit kod gazda, zbog zalihe bodova zahvaljujući kojoj se "labudovi" drže u gornjoj polovini tabele. Ipak, samo tri pobede u poslednjih 17 utakmica ne daju mu mnogo prostora za opuštanje. 

Nešto pod hitno mora da se promeni u igri, o čemu najbolje svedoči objava jednog navijača Svonsija sa prethodne utakmice protiv Stouka, na kojoj se vide navijači koji radije gledaju Netfliks umesto onoga što se dešava na terenu. A dešavalo se to da je Svonsi vođstvo od 1:0 pretvorio u poraz od 1:3.

Svonsi u 2023. godini ima samo dve pobede, protiv Blekpula (2:1) i protiv Sanderlenda (3:1), a obe je ostvario sa igračem više. Labudovi imaju treću najgoru odbranu u Čempionšipu, što je blaga katastrofa za ekipu koja je pre početka sezone važila za favorita iz senke za plasman u plej-of.

S druge strane, Roteram je prošlonedeljnom pobedom nad Sanderlendom prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede, ali daleko od toga da je sa ta tri boda rešio pitanje opstanka jer su "mlinari" na samo pet bodova iznad crvene zone.

Menadžer Mat Tejlor pohvalio je moral ekipe pred gostovanje u Velsu, ali statistika ne ide na ruku njegovoj ekipi koja je na poslednjih 17 gostovanja na Liberti stadionu ostvarila samo jednu pobedu, uz sedam nerešenih i devet poraza. Ove sezone na svim gostovanjima u ligi imaju dve pobede, a u poslednjih 11 mečeva samo jednu.

Ove sezone u Čempionšipu je već 18 menadžera smenjeno, a imajući u vidu formu ove dve ekipe, nije isključeno da 19. posle ove utakmice postanu Martin ili Tejlor.

Svonsi će igrati bez prvog golmana Stivena Bende, dok će odbrana Roterama biti oslabljena neigranjem Grenta Hola. 

NAŠ TIP: 1X&0-2 (kvota 2,10)

Pogledajte više