SERGEJEV LACIO JURI LIGU ŠAMPIONA: Stankovićevoj Sampi potrebni bodovi za opstanak

V.M.

27. 02. 2023. u 08:18

''NEBESKOPLAVI'' dočekuju Sampdoriju na ''Olimpiku'' od 20.45.

Foto: Profimedia

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, ali i dalje se nalazi u gornjem domu Serije A i do kraja sezone će se boriti za plasman u Ligu šampiona. Sa druge strane, Sampdorija Dejana Stankovića se baš muči i nikako da osvoji neke bodove sa kojima bi se digla iz zone ispadanja i očekuje je grčevita borba za opstanak.

Lacio je preko nedelje odigrao remi sa Klužom u revanšu šesnaestine finala Lige konferencija, što mu je bilo dovoljno za prolaz nakon što je na Olimpiku slavio pogotkom Ćira Imobilea. Što se tiče Serije A, domaćin je trenutno peti na tabeli sa 42 osvojena boda i zaostaje dva poena za večitim rivalom, četvrtoplasiranom Romom koja zauzima poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona. ''Nebeskoplavi'' su u prošlom kolu savladali Salernitanu sa 0:2 i tako prekinuli niz od tri ligaške utakmice bez pobede. Dvostruki strelac na tom meču bio je pomenuti Imobile koji je u odličnoj formi nakon što se vratio posle nešto dužeg odsustva zbog povrede.

Sampdorija nastavlja da tone i deluje da Dejan Stanković ne može da pronađe način da prodrma ekipu koju, po svemu sudeći, očekuje relegacija u Seriju B ako uskoro ne zabeleži neku pobedu. Pre sedam dana gost je igrao dobro protiv Bolonje, pri rezultatu 1:1, penal za bivšeg prvaka Italije promašio je Sabiri, Orsolini je to kaznio u samoj završnici meča i Bolonja je odnela sva tri boda sa stadiona ''Luiđi Feraris''. Glavni problem čete bivšeg trenera Crvene zvezde je loša realizacija, Sampdorija je do sada postigla mizernih 11 pogodaka što je ubedljivo najmanje golova u ligi.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni krajem avgusta nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 1:1.

Domaćin će biti bez Romanjolija i Radua, dok je pod znakom pitanja nastup iskusnog Pedra.

Stanković ne može da računa na Kontija i Puseta, a neizvesni su Gunter i Muriljo.

Očekujemo jedan susret sa malo golova, Lacio ima čvrstu odbranu a i umoran je zbog igranja u Evropi poslednje dve nedelje, dok smo probleme sa realizacijom Sampdorije već spomenuli.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,45)

Pogledajte više