MILAN SE VRAĆA U PREPOZNATLJIVU FORMU: ''Boginja provincije'' pokušava da održi korak za vodećima

V.M.

26. 02. 2023. u 11:39

''ROSONERI'' dočekuju Atalantu od 20:45 na ''San siru'' u okviru 24. kola italijanske elite.

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme, ostvario je dve pobede u prvenstvu kao i trijumf u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i danas ima priliku da se pred svojim navijačima zacementira u vrhu tabele. Atalanta je opala u formi, na poslednjih pet utakmica je osvojila samo sedam bodova i danas joj je potreban pozitivan rezultat kako bi se održala u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona iduće sezone.

Milan je trenutno četvrti na tabeli sa 44 osvojena boda. U poslednja dva kola slavio je protiv Torina i Monce minimalnim rezultatima i danas će pokušati da upiše treći uzastopni trijumf. ''Rosoneri'' će teško odbraniti titulu prvaka Italije jer zaostaju čak 21 bod za Napolijem ali boriće se da igraju u Ligi šampiona sledeće sezone. Izabranici Stefana Piolija igraju dosta solidno kod kuće, osvojili su 25 poena na 11 utakmica na ''San siru''.

Atalanta je u lošem ritmu, što je i pokazala prošle nedelje kada je na svom terenu izgubila od Lećea rezultatom 1:2. ''Boginja provincije'' je šesta na tabeli sa 41. osvojenim bodom i mora da osvoji barem bod kako se vrh tabele ne bi odmakao od nje. Gost igra otvoren fudbal ove sezone kao i kroč čitav mandat Đanpjera Gasperijina na klupi, gol-razlika ekipe je 42:26. Atalanta pruža odlične partije u gostima u dosadašnjem toku sezone, na 12 utakmica van ''Gevis stadiona'' pokupila je 24 boda.

Ova dva tima su se već susrela u drugom kolu kada je viđena podela bodova u Bergamu, 1:1.

Domaćin će biti bez kapitena Kalabrije i Benasera, dok je moguć povratak Majka Menjona između stativa.

Gasperini u gradu mode neće moći da računa na Demirala, Hatebura, Muratorea i Zapatu, dok je pod upitnikom nastup Marija Pašalića.

Očekujemo jednu interesantnu utakmicu između dva ujednačena tima, verujemo da Milan neće izgubiti na ''San siru'' kao i da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Pogledajte više