’’KARAMELE'' SU POBEGLE IZ ZONE ISPADANJA! Da li će ostvariti novi pozitivan rezultat protiv ''lavova''?

V.M.

25. 02. 2023. u 08:15

EVERTON dočekuje Aston vilu od 16 časova na ''Gudisonu''.

Foto: Tanjug

Domaćin je znatno podigao nivo igre u poslednje vreme, uprava je učinila dobar potez kada je Frenka Lamparda zamenisa sa Šonom Dajšom. Od kada je bivši menadžer Barnlija zaseo na klupu Evertona, njegovi izabranici su ostvarili dve pobede na tri utakmice i pobegli iz zone ispadanja. Vila je doživela tri uzastopna poraza, posebno je boleo onaj u prošlom kolu kada je u dva navrata vodila protiv Arsenala ali je na kraju izgbuila rezultatom 2:4.

''Karamele'' su u prošlom kolu pred svojim navijačima slavile protiv Lidsa sa 1:0. Gol odluke postigao je kapiten  Šejmus Kolman koji je tim pogotkom izvukao svoju ekipu iz zone ispadanja. Everton je sada 16. na tabeli, osvojio je 21 bod, što znači da ima poen više od ''čekićara'' koji su prvi tim ispod crte. Poslednjih par dana se piše po britanskim medijima da uprava radi na novom ugovoru jednog od nosioca ekipe, Džorana Pikforda koji je jako zadovoljan atmosferom u klubu nakon dolaska Šona Dajša i izgleda da lepi dani slede za velikana iz Liverpula.

Gost je u crnoj seriji rezultata. Poraz od Arsenala mu je treći u nizu, ''lavovi'' su izgubili još od Lestera i Mančester sitija. Od kada je Unaj Emeri preuzeo ekipu Vila igra dosta dobro ali sada je u kontra ritmu i pokušaće da danas prekine crni niz i da osvoji barem bod na uvek neugodnom ''Gudisonu''. Ekipa iz Birmingema je trenutno 11. na tabeli Premijer lige i pokupila je 28 bodova za sada.

Na obračunu ovih timova u prvoj polusezoni Vila je slavila sa 2:1 golovima Ingsa i Buendije.

Domaćin će biti bez Taunzenda, dok su pod upintikom nastupi Kalverta-Luina, Garnera i Patersona.

Sa druge strane, Emeri ne može da raluna na usluge Stira, dok se posle duge pauze na trenige vratio štoper Dijego Karlos ali je pitanje da li će se danas naći na terenu.

Očekujemo jednu borbenu, tvrdu utakmicu. Verujemo da će dobra atmosfera u redovima domaćina presuditi i da će Everton ostati neporažen na današnjem susretu.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,47)

Pogledajte više