SVONSI JOŠ UVEK IMA ŠANSU ZA PLEJ-OF: U Stouku polako raste panika

M.T.

21. 02. 2023. u 09:00

''LABUDOVI'' pobedili jednom na poslednjih pet mečeva u ligi.

Profimedia

Fudbaleri Svonsija trenutno su u zlatnoj sredini Čempionšipa, ali još uvek mogu da se domognu plasmana u plej-of i meč protiv Stouka je dobra prilika za osvajanje bodova. Klub iz Velsa dočekaće bivšeg premijerligaša večeras od 20.45 na stadionu ''Svonsi.kom'' u okviru 29. kola drugog ranga engleskog fudbala.

''Labudovi'' nisu baš u najsjajnijoj formi pošto su na prethodnih osam mečeva u Čempionšipu slavili samo tri puta, odnosno u poslednja četiri kola su samo jednom uspeli da pobede i tri puta su poraženi. Svonsi je uspeo da savlada Blekpul, a prethodnog vikenda je bio blizu remija sa Blekburnom, da bi u 89. minutu primio gol i doživeo još jedan neuspeh.

Tim Rasela Martina uprkos nešto slabijoj formi ne stoji loše na tabeli i trenutno zauzima 12. poziciju sa 42 osvojena boda, tri manje od Vest Bromvič Albiona i Koventrija na 10. i 11. mestu. ''Labudovima'' nije čak ni plasman u plej-of nedostižan pošto imaju sedam bodova manje od Sanderlenda koji je na toj poziciji, ali će im za to biti potrebna neka serija pobeda.

Stouk je bio u možda i najboljem periodu u novoj godini pošto je u četiri kola osvojio sedam bodova od mogućih 12 i sa puno optimizma je tim menadžera Aleksa Nila otišao na noge Blekpulu i doživeo poraz. Iako su se plasirali u osminu finala FA kupa gde igraju sa Brajtonom, Stouku je ipak Čempionšip bitniji zbog situacije na tabeli.

Nilov tim je sada zauzima 19. mesto na tabeli sa 37 bodova, pet manje od današnjeg protivnika, ali i šest više od ekipa u zoni ispadanja i neuspeh protiv Svonsija mogao bi dodatno da zakoplikuje situaciju Stouku.

''Labudovi'' sigurno za ovaj meč ne mogu da računaju na povređene Stivena Bendu i Džejmija Patersona, dok još uvek nije sigurno da li će u timu biti Džoel Latibudie i Luk Kandl. Menadžer domaćina Rasel Martin mogao bi da se odluči za nešto ofanzivniji sastav pošto je protiv Blekburna za vikend koristio četiri vezna igrača, dok bi Metju Sorinola mogao ponovo bude na poziciji ving beka.

Što se tiče Stouka za sada je sigurno da neće zbog povrede igrati Džoš Tajmon, dok još uvek nije poznata situacija sa Aksel Tuanzebeom, Ben Parsonom i Bersantom Celinom pošto je ova trojka propustila meč protiv Blekpula za vikend.

Stouk je duplo uspešniji u duelima sa današnjim domaćinom pošto je na poslednjih deset mečeva uspeo da slavi šest puta, dok je Svonsi ostvario tri pobede, a samo jedna utakmica ovih rivala je završena nerešenim rezultatom. Prvi meč ovih timova u tekućoj sezoni završen je remijem 1:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Pogledajte više