SNOVI O LIGI ŠAMPIONA: Ako želi da nastavi ka vrhu Lans mora da savlada Lion

M.T.

12. 02. 2023. u 17:07 >> 17:07

GOSTI imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet kola.

Foto: Profimedia

Fudbaleri Liona podigli su formu u poslednjih nekoliko mečeva, a večeras od 20:45 na stadionu ''Grupama'' u ovkiru 23. kola francuskog šampionata dočekaće Lans kojem je pobeda sada već neophodna da bi ostao u trci za vrh tabele

Posle nešto nekonstantnije forme u prvom delu januara, Lion je uspeo da se stabilizuje i u nizu beleži dobre rezultate pošto je tim trenera Lorana Blana uspeo da ostane neporažen na prethodnih pet mečeva računajući sva takmičenja. U sredu se Lion plasirao u četvrtfinale Kupa Francuske pobedivši Lil posle penala, a prethodno je u prvenstvu uspeo u gostima da savlada Trou sa 3:1.

Blanov tim u šapionatu ima jedan poraz u poslenjih pet kola, a na tabeli se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa 32 boda i moraće da nastave sa dobrim rezultatima ako želi da uzađe u Evropu pošto im petoplasirani Ren beži osam poena.

Od kako je sezona nastavljena Lans je poražen na samo jednom od od deset mečeva u svim takmičenjima, ali je u Ligi 1 na sedam utakmica ostvario samo dve pobede u tom periodu, odnosno jednu u poslednjih pet kola pored tri remija i pomenutog poraza. Gost je u sredu uspeo poput Liona da se plasira u četvrtfinale kupa protiv Lorijena, takođe posle boljeg izvođena jedanaesteraca.

Iako nije često pobeđivao u nastavku prvenstva Lans je još uvek u dobroj poziciji pošto je na četvrtom mestu sa 46 bodova, koliko ima i trećeplasirani Monako, dok lider Pari Sen Žermen ima 54 i tim Frenka Hesa mora da pobeđuje da bi održao korak za samim vrhom tabele.

Na pobedu u kupu protiv Lila pala je senka, pošto je domaćin potencijalno ostao bez Mala Gusta na tom meču koji je napustio igru hramljući i vrlo verovatno ga neće biti u timu za današnji meč, a trener Loran Blan je otkrio da povreda nije ozbiljnije prirode. Osim Gusta, povređen je i Džefinjo, ali to su i jedini izostanci u Lionu koji praktično može da računa na najjači tim.

U Lansu je stanje ozbiljnije što se tiče kadrovske situacije. Husem Uar je i dalje povređen, a on predvodi spisak odsutnih igrača na kojem se nalaze Adam Buksa, Masadio Haidara, Džimi Kabot, Aleksis Klod-Moris i Vilker Farinez.

Lens je u prvom meču ova dva tima u šampionatu uspeo da ostvari minimalnu pobedu i to mu je bio prvi trijumf protiv Liona posle šest mečeva, a treći u poslednjih deset. Na drugoj strani, Lion je uspeo da trijumfuje šest puta dok je jedna utakmica završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Pogledajte više