IGRA MAČKE I MIŠA U NAPULJU: Napoli je lekciju zvanu ''Kremoneze'' naučio u kupu

M.T.

12. 02. 2023. u 14:56 >> 14:56

NAPOLITANCI sve sigurnije koračaju ka tituli.

Foto: Profimedia

Iz kola u kolo navijači Napolija sve više mogu da osete koliko je blizu titula šampiona Italije koju podno Vezuva čeka 33 godine i nadaju se da će posle današnjeg 22. kola Serije A, kada na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' dočekaju fenjeraša Kremoneze u 20:45, ona biti za tri koraka bliža.

Napoli zaista ima sezonu kakvu ni najvatrenije pristalice kluba nisu očekivale. Tim Lućana Spaletija od starta sezone igra sjajno i efikasno, ruši redom rivale u italijanskom šampionatu, a jedini poraz mu je naneo Inter u prvom kolu nastavka sezone. Ipak, bio je to samo jedan loš meč pošto je posle toga Napoli ponovo uhvatio zalet u prvenstvu sa pet vezanih pobeda. Ozbiljan kiks bilo je ispadanje u Kupu Italije i to upravo od današnjeg protivnika što je razlog više da Spaletijev tim ovaj meč shvati veoma ozbiljno.

Klub sa juga Italije ubedljivo je prvi na tabeli Serije A sa 56 bodova, 13 više od drugoplasiranog Intera, dok branilac titule Milan zaostaje 15 bodova. Računajući i današnji meč, do kraja prvenstva je ostalo još 17 kola i teško je verovati da će Napoli prokockati toliku prednost.

Iako je prošlo 21 kolo u Seriji A, Kremoneze je i dalje bez pobede! Ekipa Davidea Balardinija uspela je samo osam puta da remizira uz 13 izgubljenih utakmica i zacementirana je na poslednjem mestu. Već sada je jasno da su ''crno-sivi'' veoma blizu povratka u Seriju B. Kremoneze je današnjeg rivala uspeo da izbaci u osmini finala kupa pre manje od mesec dana, ali teško da će Napoli ponoviti takav meč, pa je jasno da je svaki drugi ishod osim pobede Napolitanaca danas ravan senzaciji.

Lućano Spaleti ne samo što je zadovoljan vodećom pozicijom i formom svog tima, već može da ga raduje i što su svi igrači zdravi pošto se posle oporavka vratio i Dijego Deme, pa će danas na teren moći da pošalje najjači tim.

Pored toga što je u nezavidnoj situaciji na tabeli, Kremoneze ima dosta problema i sa povredama. Napadači David Okereke i Siril Desers verovatno neće moći da nastupe večeras zbog povreda i problema sa fizičkom pripremljenošću. Takođe, defitinivno u timu za ovaj meč neće biti Luke Lokošvilija i Kristijana Bonauta.

Pre skoro mesec dana Kremoneze je uspeo da iznenadi Napoli u osmini finala Kupa Italije i eliminiše ga posle jedanaesteraca. Bio je to drugi trijumf tima sa severa Italije u poslednjih deset mečeva protiv Napolitanaca koji su ostvarili četiri pobede, dok su četiri utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,50)

Pogledajte više