''ORLOVI'' SA SICILIJE VISOKO LETE: Mogu li ''grifoni'' da iz prizemlje?

V.M.

10. 02. 2023. u 09:55

ĐENOVA dočekuje Palermo na ''Stadionu Luiđi Feraris'' na otvaranju 24. kola Serije B.

Foto Profimedia

Domaćin je serijom sjajnih rezultata početkom druge polusezone uspeo da se popne na drugo mesto, četa Alberta Đilardina je u poslednja dva kola doživela poraz uz odigran remi i pokušaće na domaćem terenu da se vrati na pobedničke staze. Palermo je dao gas i ne staje, ekipa sa Sicilije je vezala tri ligaške pobede i sa velikim samopouzdanjem dolazi u Đenovu.

''Grifoni'' igraju jako tvrd fudbal ove sezone što i govori njihova gol-razlika 24:17, ekipi nije išlo sjajno dok je početkom decembra nije preuzeo bivši svetski prvak, Alberto Đilardino koji radi fantastičan posao. Đenova je prošle sezone ispala iz Serije A nakon dugo godina igranja u eliti i ima odličnu priliku da se ekspresno vrati u nju. Prošle nedelje Parma ju je savladala sa 2:0. Domaćin je drugi na tabeli sa 40 osvojenih bodova, što je poen više od trećeplasirane Ređine.

Palermo je ozbiljno podigao formu, u seriji je od tri vezane pobede, a nije izgubio na proteklih devet utakmica! Poslednja žrtva bila mu je Ređina koju je prošlog vikenda porazio sa 2:1. Sada je šesti na tabeli sa 34 osvojena boda, nalazi se na mestu koje garantuje plej-of za Seriju A i ekipa sa Sicilije ima odličnu šansu da se bori za plasaman u elitu iduće sezone. Velike zasluge idu Eugeniju Koriniju koji je uspeo da napravi pobedničku formulu, pronašao je svakom igraču ulogu koja mu paše i njegovi izabranici igraju zaista dobro.

Na prvom susretu ovih timova u tekućoj sezoni Palermo je bio bolji rezultatom 1:0 na ''Stadionu Renco Barbera''. Gol odluke postigao je sjajni Mateo Brunori koji sa 13 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja deli prvo mesto na listi strelaca Serije B sa Marokancem Čedirom iz Barija.

Očekujemo jednu jako dobru utakmicu između dva bivša prvoligaša, Đenova igra na malo golova generalno kroz čitavu sezonu, a i ako uzmemo u obzir da je na prvom međusobnom duelu ove sezone pao samo jedan gol predlažemo igru sa malo pogodaka.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,40)

Pogledajte više