ALONSO PREPORODIO BAJER: Bohum takođe u dobroj formi, ali još blizu opasne zone

M.T.

25. 01. 2023. u 11:53 >> 11:53

OBA tima slavila su u prethodnom kolu.

Foto: Profimedia

U većem delu jesenje polusezone stvari su izgledale daleko od dobrih za Bajer Leverkuzen i Bohum, ali čini se da su krenule neke pozitivne promene za ove dve ekipe koje će večeras od 20.30 ukrstiti koplja na ''BajAreni'' u okviru 17. kola Bundeslige.

Bajer Leverkuzen je pred mundijalsku pauzu ušao u sjajnu formu sa tri uzastopne pobede, a kada je sezona nastavljena i ''farmaceuti'' su nastavili tamo gde su stali pošto su savladali Borusiju Menhengladbah u prethodnom kolu sa 3:2 i to na gostovanju. Bila je to šesta pobeda Bajera, a od toga se pet dogodilo od kako je je Ćavi Alonso preuzeo poziciju trenera posle rastanka sa Žerardom Soaneom.

''Farmaceuti'' su posle serije dobrih rezultata uspeli da se sklone iz opasne zone i sada su na devetom mestu sa 21 osvojenim bodom, jednim manje od Borusije Menhengladbah, a sa treutnom formom nisu im daleko ni mesta koja vode u evropska takmičenja. Od kako je preuzeo trenersku poziciju, Alonso još nije izgubio sa Bajerom kod kuće ostvarivši tri pobede i jedan remi.

Bohum takođe igra odlino u poslednje vreme. Posle prvih osam kola ove sezone Bohum je imao samo jedan bod i sve je delovalo najcrnje moguće za tim Tomasa Letša. Međutim, u narednih osam kola Bohum je uspeo da ostvari pet pobeda od čega četiri kod kuće i situacija se značajno popravila.

U prethodnom kolu Bohum je savladao Hertu i u seriji je od tri pobede, a ekipa je uspela i da se skloni iz zone ispadanja pošto je trenutno na 15. mestu sa 16 osvojenih bodova, jednim više od Augzburga, prvog tima ispod crte.

Trener Bajera Ćavi Alonso nije prošle nedelje imao na raspolaganju Patrika Šika i Šarla Aranguiza zbog povreda, a ista je situacija i za večerašnji meč. U prošlom kolu se posle 10 meseci pauze zbog povrede vratio u tim Florijan Virc i bio na terenu kao izmena, ali je Alonso najavio da će protiv Bohuma biti starter i to bi mogla da bude i jedina promena u odnosu na prethodno kolo. Što se Bohuma tiče, Kristijan Gamboa i Paul Grave nisu u konkurenciji za tim zbog povreda, dok su pod znakom pitanja Mihael Eser i Dominik Hejnc.

U poslednjih deset mečeva ovih klubova Bajer je uspeo da pet puta dođe do pobede, dok je Bohum slavio dva puta uz tri utakmice koje su završene nerešenim rezultatom. Međutim, Bohum je obe pobede ostvario u prijateljskim mečevima, a poslednji put je u takmičarskoj utakmici savladao ''farmaceute'' 2008. godine.

 NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Pogledajte više